Početna Novosti 5G iPhone uređaji su odgođeni iz strateških razloga

5G iPhone uređaji su odgođeni iz strateških razloga

04.12.2018

Prema Bloombergovom izvješću, iduće godine neće biti iPhonea koji podržava sljedeću generaciju podatkovnih mreža. Čak ni ako ih konkurenti imaju. A Apple ima dobar razlog za to.

Izvori Bloomberga i Marka Gurmana tvrde da baš kao i u slučaju prethodnih generacija, tvrtka će odgoditi podršku 5G podatkovnih mreža.

Kao i s 3G i 3G, dvije prethodne generacije mobilne tehnologije, Apple će čekati godinu dana nakon početne implementacije novih mreža prije nego što njihov glavni proizvod dobije mogućnost da im pristupi, naveli su izvori koji su željeli ostati anonimni.

Kako Bloomberg navodi, to je zato što Apple smatra da će prvi pokušaji podržavanja 5G mreže imati mnoge početne probleme. A u Cupertinu ne vjeruju u to da budu prvi, već da budu najbolji na tržištu.

Međutim, priča nije tako jednostavna. 5G bi uskoro mogao biti ključ utrke na mobilnom tržištu. Oni koji su za 5G kažu da bi ova tehnologija mogla značiti ogroman korak naprijed. Toliko ogroman da bi ona mogla biti razlog iza prebacivanja na novije uređaje. Propuštanje ove prilike bi moglo dati vodstvo drugim proizvođačima, što je prilično veliki rizik koji si Apple ne može dopustiti.

Drugi izvor tvrdi da Apple neće nadograditi svoje uređaje zato što nemaju odgovarajućeg dobavljača za 5G čipove. Još uvijek nisu riješili svoje probleme s Qualcommom, koji je neokrunjeni kralj na tom području tehnologije. Između ostalih proizvođača, postoji samo nekoliko koji bi mogli pružiti dijelove, poput Samsunga i Huaweija, ali na kraju dana, oni su Appleovi konkurenti. Stoga je Appleu preostao Intel, ali oni ne mogu poslužiti milijune iPhone uređaja.

Po mom mišljenju, Apple ne bi trebao žuriti. U 2019. će biti tek nekoliko pružatelja usluga koji će podržavati 5G mreže, tako da 5G čip možda neće biti obvezan u pametnim telefonima.

 

Izvor: iMagazin.hr/MacRumors