Početna Novosti Apple bi mogao koristiti novu tehnologiju za antenu

Apple bi mogao koristiti novu tehnologiju za antenu

13.11.2018

Prema informacijama Ming-Chi Kua, sljedeća generacija iPhonea donijet će jednu značajnu promjenu unutar kućišta. Također, korisnici možda neće primijetiti tu promjenu. Barem ne u najboljem mogućem slučaju…

U najnovijoj obavijesti za investitore, poznati analitičar Ming-Chi Kuo najavio je značajnu, ali korisnicima neprimjetnu tehnološku promjenu, koja bi mogla doći s novim iPhoneima iduće godine. Promjena jest velika jer se odnosi na antenu, a kako je pametni telefon i dalje primarno telefon, važno je kako hvata signal.

Apple trenutno koristi tzv. Liquid Crystal Polymer (LPC) tehnologiju u iPhoneima. iPhone XR, iPhone XS i iPhone XS Max imaju svaki po šest takvih antena. Prema riječima analitičara, iPhonei bi 2019. mogli imati samo 2 LPC-a, a ostala četiri zamijenila bi tehnologija Modified PI (MPI).

Navodno će znati sve što zna i LPC. Bit će jednako osjetljiva te se moći nositi s 5G mrežom. Međutim, pitanje je postoji li prava potreba za tom promjenom. Pa, Apple se u tom pogledu ne vodi za potrebama korisnika, nego to radi u okviru poslovne strategije.

Kuo kaže da tvrtka nije u dobroj poziciji za pregovaranje sa sadašnjim dobavljačima LCP-a, te da je prilično teško ostvariti nove suradnje jer je razvoj te tehnologije zahtjevan pa se samo šačica tvrtki time bavi. Također, LCP je vrlo osjetljiva stvar, pa je stopa proizvodnje pretežito niska.

U usporedbi s time, analitičar smatra kako će Apple 2019. godine uspjeti nagovoriti pet proizvođača MPI-a na suradnju te tako biti u boljoj poziciji za pregovore oko cijena.

Sami znate što bi korisnici dobili od sniženja cijena proizvodnje…

Izvor: iMagazin.hr