Početna Novosti Apple objavio nove modele MacBooka Pro

Apple objavio nove modele MacBooka Pro

13.07.2018

Apple je prilično neočekivano predstavio nove MacBook Pro uređaje; 13” i 15” modeli imaju najbolje specifikacije hardvera na tržištu. Od sada je u ponudi manji model s četverojezgrenim Intel Core i5 i i7 procesorima, te možete naručiti čak i veći sa 6-jezgrenim Intel Core i9 procesorom.

Ništa se nije promijenilo u dizajnu, Apple je koristio dizajn kasnih modela iz 2016, te također zadržao 13” osnovne modele. Te verzije s 2-jezgrenim čipovima će ostati u ponudi. Sva nova računala su dobila Intelov Coffee Lake procesor 8. generacije, što znači dvije dodatne procesorske jezgre i u 13” i 15” verziji.

Touch Bar i Touch ID su također ostali nepromijenjeni, ali 2. generaciju butterfly tipkovnice je zamijenila verzija 3. generacije. Apple vjeruje da su uspjeli riješiti početne probleme, koje su zamijetili u nekim računalima koja su opozvana. Ova linija je prva generacija koja će dobiti True Tone zaslon koji nam je poznat s iPhonea X.

Svrha ove tehnologije je ta da računalo mijenja balans bijele boje i svjetlinu prema potrebama oka. To je prilično dobra značajka, štiti vaše oči i srećom sada svatko tko kupi novi MacBook Pro može uživati u njoj.

Ako usporedimo ažuriranja s prethodnim modelima, 15” model je osim što je dobio najnovije procesore, također dobio i 32GB DDR4 RAM-a umjesto uobičajenih 16GB RAM-a, a možete ga čak naručiti i s 4TB SSD pohrane. 13” model možete koristiti samo s 2TB SSD pohrane, iako u novim četverojezgrenim verzijama možete pronaći dva dodatna USB-C priključka, i oba imaju Thunderbolt 3 standard, slično 15” modelima.

Početna cijena novih četverojezgrenih i 6-jezgrenih modela se kreće od 1.299 dolara. Cijena modela s jačim značajkama koje su navedene iznad je sljedeća: 2,399 dolara.

 

 

Izvor: iMagazin.hr