Početna Novosti Apple je obustavio razvoj AirPowera

Apple je obustavio razvoj AirPowera

01.04.2019

Svi koji su bili skeptični u svezi inovativnog bežičnog postolja za punjenje bili su u pravu. Taj uređaj nije mogao zadovoljiti Appleove visoke standarde kvalitete, pa je čitav projekt prekinut.

U rujnu 2017. Apple je najavio bežično postolje za punjenje koje bi istovremeno moglo puniti više uređaja. Iako se ne radi o revolucionarnoj ideji jer slični uređaji već postoje, Apple je otišao korak dalje te najavio da će njihov punjač pametno prepoznati svaki uređaj koji stavite na njega te da će punjenje biti moguće uvijek i svugdje.

Od tada su prošle dvije i pol godine, a svi i dalje čekamo. Korisnici su i dalje bili entuzijastični, a sve nas je obradovala i vijest da će uređaj napokon biti lansiran ovog travnja. Pojavila se i slika AirPowera na internetskoj stranici australskog Applea, a nedavno lansirana nova generacija AirPodsa dolazi sa savjetom da se te slušalice najbolje pune na AirPoweru.

Nakon svega toga, izjava Dana Riccia, višeg potpredsjednika za Hardverski inženjering, koju je dao za TechCrunch, sve nas je šokirala:

Nakon mnogo uloženog truda, zaključili smo da AirPower ne može zadovoljiti naše visoke standarde te smo obustavili projekt. Ispričavamo se svim korisnicima koji su se veselili ovom lansiranju. I dalje vjerujemo da je budućnost bežična i predani smo daljnjem razvoju bežičnog iskustva.

Od samog je početka bilo upitno je li realizacija AirPowera zbilja moguća. Mnogi su inženjeri tvrdili da sadašnja tehnologija nije dovoljno razvijena za stvaranje tog uređaja. Znamo da su planirali ugraditi manje punjače u postolje, te da bi u određenim situacijama radili samo neki. Glavni je problem bio u pregrijavanju, što je onemogućivalo da uređaj dugoročno radi.

Predstavljanjem uređaja koji još nije dovršen, Apple je sigurno doveo svoje inženjere u vrlo stresnu situaciju. Znamo da je Apple u prošlosti napravio brojne revolucionarne stvari. Ali ne i sada. Razvoj hardvera težak je posao. To sada vidimo i na primjeru ovako velike tvrtke. Ipak, Apple je do sada uspješno izlazio iz ovakvih neugodnih situacija, pa vjerujemo da budućnost donosi nešto bolje.

 

Izvor: iMagazin.hr