Početna Novosti Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

24.10.2016

Apple je poslao medijima pozivnice za događaj na kojem bi trebali predstaviti nova Mac računala. Time su potvrdili kako će se događaj održati u četvrtak 27. listopada u 10 sati po pacifičkom vremenu na Appleovom kampusu u Cupertinu. Događaj su nazvali “Hello Again”.

Na ovom događaju se prije svega očekuje predstavljanje novog MacBook Pro modela, koji bi trebao imati mnoge nove značajke, među kojima su Touch ID, tanji dizajn i podršku za USB 3.1 i Thunderbolt 3.

Touch ID bi trebao biti ugrađen u novi OLED touch zaslon koji bi trebao zamijeniti fizičke Function tipke. Funkcije na zaslonu trebale bi se mijenjati ovisno o aplikaciji koja se koristi u tom trenutku. Računalo bi prema nekim glasinama moglo imati četiri USB-C ulaza i ulaz za slušalice, ali HDMI, USB-A, MagSafe i SD ulazi bi prema istim glasinama trebali biti uklonjeni.

Osim Pro modela, glasine govore kako bi Apple mogao predstaviti i novi MacBook Air model koji ima USB-C ulaze, a nema glasina planira li Apple i na njemu maknuti ostale ulaze. Neke glasine govorile su kako bi Apple mogao prestati proizvoditi Air model sa zaslonom od 11 inča.

Još jedno računalo koje bi moglo biti nadograđeno je iMac s AMD grafičkom karticom, a bilo je glasina i o novom 5K Retina zaslonu koji bi imao integriranu grafičku karticu.

Mac Pro i Mac mini također bi mogli biti nadograđeni, ali do sada nije bilo nikakvih glasina.

Unatoč tome što za neka računala ima više glasina nego za druga, koje će modele Apple nadograditi saznat ćemo tek 27. listopada, a do tada moramo čekati dodatne informacije.

 

Izvor:iMagazin.hr