Početna Novosti Apple predstavio 7. generaciju iPada

Apple predstavio 7. generaciju iPada

16.09.2019

Na jučerašnjem Keynoteu, prvi predstavljeni uređaj bila je nova generacija klasičnog iPada, uz koji sada dolazi i novi iPadOS.

Kao što već svi jako dobro znamo, Apple bi htio zamutiti granicu između laptopa i tableta – a 7. generacija iPada savršen je alat za to.

Zaslon veličine 9,7 inča zamijenjen je Retinom veličine 10,2 inča, dok je broj piksela povećan na 3,5 milijuna, što je gotovo tri puta više nego kod prosječnog laptopa. Osim kvalitete zaslona, usavršen je i kut gledanja.

iPadOS

Najvažniji alat za ublažavanje granice između tableta i laptopa upravo je iPadOS, koji će biti lansiran istovremeno s ovim novim iPadom. Opcija obavljanja više poslova u isto vrijeme, nove aplikacije dizajnirane ekskluzivno za iPad te nova lebdeća tipkovnica radit će na krilima procesora A10 Fusion.

Iako nije bilo nikakvih problema s radom starih modela, procesor A10 Fusion u kombinaciji s optimiziranim operativnim sustavom može ostvariti do dva puta bolje rezultate. I rad baterije je poboljšan, a sada dostupan Dark Mode može dodatno produljiti rad uređaja na bateriji.

Uređaj će imati podršku za Apple Pencil i Smart Keyboard, te i dalje ima Touch ID na tipki Home. Stražnja kamera od 8 MP i Lightning konektor ostali su jednaki. Naglašeno je da je kućište uređaja izrađeno od stopostotno recikliranog aluminija, što znači da Apple i dalje radi na tome da ostane vodeća ekološki osviještena svjetska tvrtka.

 

Izvor: iStyle Blog