Početna Novosti Apple priprema novu boju iPhone 7

Apple priprema novu boju iPhone 7

13.06.2016

Prema japanskoj web stranici Mac Otakara, Apple planira predstaviti novu “Deep Blue” boju za nadolazeći iPhone 7. Ali, ne samo da planiraju predstaviti novu boju, nego bi upravo ta boja trebala zamijeniti space grey boju. U tom slučaju, uz novu plavu boju ostale bi srebrna, zlatna i ružičasto zlatna boja.

Space grey boja, prvi put je predstavljena na iPhone 5s modelu u 2013. godini. Ova nešto svijetlija nijansa zamijenila je crnu boju koju je imao iPhone 5. Space grey boja proširila se na ostale Appleove proizvode, kao što su iPad Air, iPad Pro i 12-inčni MacBook.

Apple je konstantno dodavao nove boje svojim iPhone proizvodima. To je počelo 2008. godine, kada je Apple predstavio bijeli model iPhonea 3G, uz crni. Kasnije je bijela boja preimenovana u srebrnu pojavom iPhonea 5s, na kojem se pojavila i zlatna boja, uz već spomenutu space grey, koja je zamijenila crnu. Zadnja boja koju je Apple dodao na svoje iPhone modele je ružičasto zlatna, koja se pojavila na iPhoneu 6s.

Vijest također govori kako će iPhone 7 zadržati istu LCD površinu zaslona koju imaju trenutni modeli. To bi potvrdilo starije vijesti koje govore da ne planiraju nikakvu nadogradnju zaslona do 2017. godine, kada planiraju prelazak na OLED zaslone.

Apple bi trebao predstaviti iPhone 7 ovog rujna, a posljednje glasine govore kako će njegov dizajn biti vrlo sličan iPhoneu 6 i 6s, a radikalnije promjene dizajna očekuju se od modela koji bi izašao 2017. godine. Unatoč tome, iPhone 7 mogao bi dolaziti bez 3.5 milimetarskog ulaza za slušalice, mogao bi sadržavati brži A10 procesor, otpornost na vodu, podesivu antenu, brže LTE i Wi-Fi čipove, a prema ovoj vijesti i novu boju.

Hoće li novi iPhone doista zamijeniti jedinu opciju koja je s prednje strane crna s drugom bojom, morat ćemo pričekati i vidjeti, jer se Apple nije ništa oglasio kako bi potvrdio ili pobio ovu glasinu.

 

Izvor: iMagazin