Početna Novosti Apple razmatra da opciju night shift uvede na sve svoje uređaje

Apple razmatra da opciju night shift uvede na sve svoje uređaje

07.07.2016

Apple je predstavio specijalni Night Shift mode sa iOS 9.3 kako bi se smanjio pritisak na oči u večernjim satima. Ova značajka je vrlo popularna pa se čini kako bi se mogla naći i na drugim Apple uređajima. Night Shift se već spominje u kontekstu motornih vozila, pametnih satova, računala i televizora.

Apple želi pokriti onoliko proizvoda koliko god može jer se pokazalo da Night Shift značajka odlično stoji kod potrošača i zabilježene su pozitivne povratne reakcije na nju. Kao što vjerojatno znate, Night Shift smanjuje količinu plavog svjetla koju emitira zaslon uređaja.

Veliki broj znanstvenika tvrdi kako plavo svjetlo drži um aktivnim te je teže mirno utonuti u san. Apple nije prvi koji je izmislio ovu tehnologiju, ali zato želi zaštiti Night Shift ime.

U međuvremenu, developer verzija Android Marshmallow sustava imala je noćni način rada, ali je na kraju doživio pad. Značajka se ponovno pojavila u ranim izdanjima Android Nougat sustava pa se čini kako će joj i Google ipak odlučio dati šansu.

 

Izvor:  ictbusiness.info