Početna Novosti Apple je riješio probleme s punjenjem nekolicine novih iPhonea

Apple je riješio probleme s punjenjem nekolicine novih iPhonea

03.10.2018

I to s drugom betom iOS-a 12.1. Svi dokazi ukazuju na to da su se u pozadini trenutnog “skandala”, tzv. #charginggate, nalazili softverski problemi. Slučaj riješen, možete ponovno živjeti sretno…

Kao što ste mogli pretpostaviti, Apple je brzinom svjetlosti popravio probleme s punjenjem nekolicine novih iPhonea. I to s nedavno objavljenom beta verzijom iOS-a 12.1. No najvažniji aspekt je:

Problem nije bio u hardveru, nego u softveru.

I to je najbolji scenarij koji se mogao dogoditi. Ne bi trebali opozvati te iPhone uređaje. Iako Apple nije komentirao nedavne događaje, a popis promjena u beta verziji ne spominje punjenje, prilično smo sigurni da je problem riješen.

Nedavno smo izvijestili o različitim novim iPhone XS i iPhone XS Max uređajima koji su imali nekoliko problema s punjenjem. U većini slučajeva, problem se pojavio kada su korisnici priključili svoje uređaje na punjač sa zaključanim zaslonom, a punjenje ne bi počelo dok se zaslon ne otključa. U nekim slučajevima su problemi bili teži.

Očito, slučaj se proširio Internetom poput požara i kao i uvijek, vijesti koje kažu “kako nešto nije u redu s iPhoneom od 1500 dolara” imaju veću popularnost nego bilo što drugo. To je to. Charging-gate riješen.

Očekuje se da će javna verzija iOS-a 12.1 biti lansirana negdje krajem listopada. Ali vjerojatnije je da će Apple obavijestiti korisnike o ažuriranju s popravkom puno ranije od toga.

 

Izvor: iMagazin.hr