Početna Novosti Apple već priprema promjene za budući iPhone

Apple već priprema promjene za novi iPhone

06.09.2016

Stranica MoneyDJ prenijela je vijest u kojoj tvrde kako Apple planira dodati mogućnost skeniranja oka na iPhone koji će predstaviti na desetu obljetnicu predstavljanja prvog iPhonea. Vijest je objavljena na kineskom jeziku, a prevela ju je stranica DigiTimes. Glasine o ovakvoj mogućnosti postojale su i prije, ali su govorile kako to neće biti moguće prije 2018. godine.

Skener šarenice mogao bi komplementirati ili u potpunosti zamijeniti Touch ID, kao jedan od načina potvrde identiteta korisnika, što bi omogućilo korisnicima iPhonea otključavanje telefona, plaćanje i još mnogo ostalih mogućnosti autentifikacijom njihovih očiju. Šarenica svake osobe sadrži kompleksni uzorak koji je unikatan za svaku osobu.

Tvrtke Samsung već je uključila sličnu opciju na svom Galaxy Note7 modelu, pa Apple sigurno neće biti prva tvrtka koja će ga predstaviti.

Tajvanski distributer Xintec, koji je povezan s tvrtkom TSMC, započet će masovnu proizvodnju čipova koji prepoznaju šarenice u 2017. godini, najvjerojatnije kako bi zadovoljio potrebe Apple i drugih tvrtki za 2017. godinu.

 

Xintec je izjavio kako tvrtka neće komentirati glasine o specifičnim proizvodima ili narudžbama svojih klijenata.

Prema glasinama, Appleov iPhone koji izlazi na desetu obljetnicu bit će značajni napredak u odnosu na iPhone 7, koji bi trebao biti predstavljen na Appleovom eventu 7.rujna. Ostale glasine vezane uz takozvani iPhone 8 uključuju zakrivljeni OLED zaslon veličine 5.8 inča, stakleno kučište, izostanak Home gumba (ili touch verziju istog), bežično punjenje i napredni Taptic Engine.

 

Izvor: iMagazin.hr