Početna Novosti Bartender: Važno je biti uredan

Bartender: Važno je biti uredan

12.09.2018

Dogodi li vam se ikada da vam je radna površina zatrpana ikonama? Postoji način da ih organizirate na elegantan način!

Znam da je tema urednosti i Applea često na repertoaru, ali i dalje stojim iza toga da Apple lansira tako sofisticirane softvere i hardvere da je red da ih držimo organiziranima. Pod time podrazumijevam organiziran datotečni sustav, uravnotežen raspored ikona na Docku, uporabu kvalitetnih aplikacija, minimalističku radnu površinu te slične stvari.

Među tim sličnim stvarima je i traka izbornika. U normalnim okolnostima na njoj se nalaze ikone sata i statusa baterije, Spotlight i Siri, ali vi sami možete dodati druge sistemske ikone, te hrpetinu drugih aplikacija.

Također, te ikone vrlo često ne upotrebljavate aktivno, pa kada trebate odlučiti hoćete li ikone aplikacija koje stalno rade u pozadini staviti na traku izbornika ili na Dock, ovo potone bolja je opcija. Tako ćete spriječiti da ikonice različitih stilova gotovo u potpunosti prekriju vaš zaslon, pa da vam treba fotografsko pamćenje kako biste brzo pronašli željenu aplikaciju među njima.

Osim ako uložite u aplikaciju zvanu Bartender.

Zbilja je jednostavna za uporabu: dobit ćete cjelokupan popis sistemskih i aplikacija trećih strana koje upotrebljavaju vašu traku izbornika, pa možete postaviti koje od njih želite vidjeti, koje želite sakriti, a koje u potpunosti ukloniti. Ako odaberete opciju skrivanja, možete ponovno prikazati ikonu tako da kliknete na ikonu Bartendera. Također, sve aplikacije koje ne namjeravate više upotrebljavati možete jednostavno ukloniti.

Naravno, aplikacija donosi još opcija postavki, primjerice ako se neka stavka nadogradi, možete postaviti da se prikazuje određeno vrijeme. Nadalje, tu su i opcije očuvanja baterije i automatskog skrivanja, Hot Keys, te druge sitnice koje mogu popraviti vaše korisničko iskustvo te vam dati onaj osjećaj zadovoljstva kada pogledate traku izbornika i vidite samo ono što želite.

Izvor: iMagazin.hr