Početna Novosti Bliži se kraj čekanju na novi MacBook Pro

Bliži se kraj čekanju na novi MacBook Pro

08.10.2021

Šuška se da će Apple ovog mjeseca biti domaćin događaja na kojem će predstaviti nove MacBook Pro modele, redizajnirani Mac mini i treću generaciju AirPodsa. Iako datum Appleovog listopadskog događaja još nije potvrđen, vrijeme se počelo sužavati, dajući nam mogućnost prognoze kada bismo mogli vidjeti event.

Apple je u utorak, 14. rujna, održao event na kojem je najavio liniju iPhone 13, Apple Watch Series 7, šestu generaciju iPad mini i iPad devete generacije. Prošle je godine Apple u jesen održao tri eventa, u rujnu, listopadu i studenom. Event u studenom predstavio je prva tri Maca s čipom M1.

Ove jeseni, Bloombergov Mark Gurman predložio je da će Apple održati dva događaja, a drugi će biti usmjeren na Mac. Listopadski događaj Apple 2021. također bi bio u skladu s prethodnim godinama, budući da je tvrtka u listopadu održala evente u sedam od posljednjih deset godina:

U utorak, 4. listopada 2011
U utorak, 23. listopada 2012
U utorak, 22. listopada 2013
U četvrtak, 16. listopada 2014
U četvrtak, 27. listopada 2016
U utorak, 30. listopada 2018
U utorak, 13. listopada 2020

Apple svoje evente obično održava utorkom, a pozivi se medijima šalju tjedan dana ranije. U početku se mislilo da je vrijeme godišnje promocije tvrtke Back to School možda nagovijestilo da bi se događaj mogao održati u utorak, 12. listopada, ali bez još poslanih pozivnica, događaj od 12. listopada sada se može isključiti. To znači da sada postoje samo dvije moguće opcije za događaj ovog mjeseca:

Utorak, 19. listopada
Utorak, 26. listopada

Za događaj 19. listopada ili 26. listopada mogli smo vidjeti da se pozivi šalju u utorak, 12. listopada, odnosno utorak, 19. listopada. Google je, međutim, najavio da će svoj sljedeći Pixel događaj održati 19. listopada, a iako bi Apple mogao izabrati da se suoči s Googleovim događajem, čini se da Apple ipak više voli datume bliže kraju mjeseca, pa će listopad 26 je vjerojatno vjerojatniji datum u ovom trenutku. Naravno, studeni ostaje mogućnost, no na temelju prošlih događaja izgleda da će krajem listopada Appleove finalne proizvode lansirati 2021. godine.

Izvor:MacRumors