Početna Novosti Četiri najave koje su nedostajale na listopadskom Keynoteu

Četiri najave koje su nedostajale na listopadskom Keynoteu

08.11.2018

Čak ni najuzbudljiviji Keynote u posljednjih nekoliko godina nije bio dovoljan da Apple ažurira sve svoje zastarjele modele. Za čime najviše žalite?

U današnjim vijestima pojavio se jedan zanimljiv popis. Chance Miller sa stranice 9to5mac sakupio je sve najave koje je želio vidjeti na posljednjem, vrlo uzbudljivom Keynotu, ali koje se nisu dogodile. Potpisujem doslovno svaku njegovu riječ.

Preskočit ću prvu stvar na popisu, Apple Watch i EKG aplikaciju, jer ćemo čekati čitavu vječnost da europske vlasti odobre tu funkciju.

1. Osvježenje iMaca

Ako je iMac linija toliko važna kao što to Apple kaže (a jest!), zbilja bi je mogli ažurirati. Ne trebaju pretjerivati. Bilo bi dovoljno da svi uređaji dobiju SSD flash prostor za pohranu i novi procesor. Ja sam se zbilja nadao tihoj nadogradnji iMaca nakon Keynotea.

Tko zna, možda mi se želja i ispuni. Ipak, šansa da će se bilo što dogoditi prije prosinca gotovo je nepostojeća. Za sve one kojima treba moćan stroj – i koji si ga mogu priuštiti – za sada je tu iMac Pro. Ostalima bih preporučio novi Mac mini sa svim dodacima.

2. AirPods i AirPower

I to u kombinaciji, jer je njihova najvažnija nova funkcija bežično punjenje. AirPodsi su odličan proizvod sam za sebe, te nema potrebe da ih se nadogradi. Međutim, glasine o bežičnom punjenju kruže već predugo. A AirPower ne treba dodatna pojašnjenja: najavili su ga, pokazali i onda ništa.

U međuvremenu je predstavljena hrpa iPhonea s opcijom bežičnog punjenja, ali bez originalnog Appleovo uređaja kojim bismo to radili. To jednostavno zvuči krivo. Ne znam koliko ljudi radi na tome, ali do sada su sigurno mogli nešto smisliti.

Koliko dugo trebamo čekati ovo? Do proljeća? O AirPodsima 2 kolaju brojne glasine, pa čak i najave da stižu u prosincu. Da, možda u SAD-u. Samo se sjetite kako je prošlo lansiranje prve verzije… Ostarjeli smo dok smo ih dočekali u Europi.

4. Nadogradnja MacBooka

Zanimljiva točka. Nema sumnje da je 12-inčni Retina MacBook bio daleko ispred svog vremena. Tanak, šaren, kompatibilan s USB-C ulazom, čak i ako je to svetogrđe. Klasična kolekcija koja je brojala tek nekoliko uređaja sada je postala ogromna i puna boja, opcija i zastarjelih modela. Pravi je izazov brinuti se o svim zalihama.

Još 2016. godine rekli su da će 13-inčni MacBook Pro biti nasljednik MacBooka Air, te da će linija Air modela biti obustavljena. Ali ništa se nije promijenilo. Lansiran je novi Air, čak i u zlatnoj boji. Postao je korisniji, ima više ulaza, a i cijena mu je prihvatljivija. Sada je taman došao čas da se pozdravimo se Retina MacBookom ažuriranim 2017. godine. I starim Air modelima te jednim od 13-inčnih MacBooka Pro. Zar ne?

 

Izvor: iMagazin.hr