Početna Novosti Na eBayu prodan prototip prvog iPhonea

Apple

28.01.2014

Nedavno se na stranici eBaya pojavio prototip prvog iPhonea, original koji je prodan za $1499. Na internetu je prikazana i slika uređaja na čijoj je poleđini oznaka “Ver. 1.1.1” urezana u masku.

"Vrlo rjedak originalni iPhone inženjering prototip", pojavio se na popisu Australskog eBay-a kod korisnika applefancollector .

Ponuđeni iPhone pokreće rana verzija Appleovog iOS-a dizajniranog za testiranje hardverskih funkcija telefona . Isti operativni sustav, koji posjeduje te koristi zbog testiranja  iPhone radia, touch senzora, zaslona i baterije , je između ostalog uočen na sličnim uređajima u prošlosti.

Osim posebnog softvera, svaki radio je signal bend je urezan u stražnjem kućištu uređaja. Bluetooth, Wi-Fi, te svaki od originalnih iPhone  GSM bendova su također zapisani.

Uz signal bendove,  uređaj je ugraviran s etiketom koja ga označava kao "Ver 1.1.1." Nepoznato je da li se taj broj  odnosi na verziju test operativnog sustava ili samog hardvera . Prva generacija iPhone-a isporučuje se sa iPhone OS 1.0, poznat pod kodnim imenom " Alpine."