Početna Novosti Evo kako će se nova Apple kreditna kartica aktivirati

Evo kako će se nova Apple kreditna kartica aktivirati

29.03.2019

Apple je danas pustio prvu iOS 12.3 beta verziju za developere. Kao i očekivano, puštanjem beta verzije puštene su i neki od novi Appleovih servisa koje su najavili na “Apple Special Eventu” u ponedjeljak i otkrili smo kako će izgledai nova Apple kredinta kartica te kako će se aktivirati.

 

Jedan od novih servisa je i Apple kreditna kartica, kartica dizajnirana od strane Apple-a za bolji financijski život. Kartica je intergrirana u “Wallet” aplikaciju i može se koristiti svugje gdje je podržan Apple Pay sa kojim dobivate 2% cash back. Ne prima svaki prodavač Apple Pay pa je Apple predstavio i fizičku karticu. Biti će proizvedena od titaniuma i biti će prikazano samo Vaše ime i prezime, Apple logo i čip s kojim ćete moći plačati na ostalim POS aparatima. 

Fizička kartica će dolaziti zaključana i tražit će Vaš iPhone ili Mac kako bi ju otključali/aktivirali. Pošto je na kartici vidljivo samo Vaše ime i prezime, bez CVV ili broja kartice, Apple je napravio novi način aktiviranja kartice.

Da bi aktivirali Apple karticu, korisnik će morati prisloniti karticu uz iPhone, koji će odmah prikazati notifikaciju slučnu kao kada spajate svoje AirPodse ili ostale uređaje. Nakon toga potrebno je stisnuti na “Aktiviraj”. Proces aktiviranja kartice još nije finaliziran pošto je ovo još uvijek beta verzija iOSa. Kao i za sve nove Appleove projekte, za ovaj smo saznali da mu je “tajno ime” Broadway.

 

Evo video kako ustvari taj postupak izgleda na iOS 12.3 beta 1:

Izvor: 9to5mac