Početna Novosti Face ID i Touch ID na iPhoneu istovremeno?

Face ID i Touch ID na iPhoneu istovremeno?

18.12.2018

Vrlo zanimljiv patent je došao na svijet, no malo je vjerojatno da će se on zapravo i ostvariti.

U doba kada je Face ID postojao samo u teoriji, svi su bili – a među njima i ja – malo nervozni zbog onoga što će se dogoditi. Imali smo potpuno dobar i pouzdan Touch ID, koji je živio u svojoj drugoj, super brzoj generaciji tada. Iskreno, Face ID se nije činio kao tako odlično rješenje.

Kasnije, Apple je svijetu pokazao kako to učiniti ispravno i na stol stavio tehnologiju koja je odmah uvjerila svakoga. Do sada nismo upoznali osobu koja bi poželjela ponovno koristiti Touch ID nakon što je isprobala Face ID, a u isto vrijeme, činjenica je da mnogi vlasnici starijih iPhone uređaja i dan danas sumnjaju u ovu tehnologiju i žele zadržati Touch ID.

Pa, u teoriji ne bismo nužno morali birati između ove dvije tehnologije. Apple ima patent koji opisuje i Face ID i Touch ID na istom iPhoneu. Patent koji je nedavno podijeljen savršeno opisuje kako bi takav telefon trebao raditi na temelju tvrtkinih koncepta.

Face ID bi i dalje ostao kao primarni način prepoznavanja, a u isto vrijeme, nakon neuspjelog pokušaja autentifikacije, Touch ID bi se pojavio kao alternativa. U slučaju da nijedan od načina prepoznavanja ne uspije, morali biste unijeti zaporku. Na fotografijama patenta, možete vidjeti klasični skener u Home tipki, ali u slučaju da se Apple ikada vrati korištenju svoje ranije tehnologije, izglednije je da će ona biti ugrađena ispod zaslona.

Dakle, ne bismo trebali imati velike nade kada je riječ o ovoj temi, ali se ipak isplati razmišljati o tome.

 

Izvor: iMagazin.hr