Početna Novosti Face ID na većini Apple uređaja

FaceID na većini Apple uređaja

26.07.2021

U svom biltenu Power On ove nedjelje, Bloombergov Mark Gurman vjeruje da će Apple donijeti Face ID na Mac u roku od nekoliko godina. Gurman napominje da bi čak i iPhone SE i iPad koji nisu Pro, bi mogli dobiti Face ID. Jedini razlog zbog kojeg Apple to trenutno ne čini jest smanjenje troškova.

Mark Gurman vjeruje da bi "kamera ugrađena u zaslon pomogla razlikovati Appleove skuplje uređaje uklanjanjem zareza na vrhu." Prema pouzdanom Appleovom analitičaru Ming-Chi Kuou, očekuje se da će iPhone 2022. godine imati redizajn, to jest da će se odustati od "notch" dizajna, i uvesti "punch hole" dizajn zaslona.

Ovo nije prvi put da čujemo da Apple radi na dovođenju Face ID-a na Mac. U macOS Big Sur beta, 9to5Mac je ekskluzivno pronašao reference na kameru TrueDepth u sustavu, što sugerira da Apple radi na prepoznavanju lica za svoja računala.

Uspjeli smo pronaći novo proširenje na macOS Big Sur beta 3 s kodovima namijenjenima podršci za „PearlCamera“. Možda se ne sjećate, ali ovo je interno kodno ime koje Apple koristi za kameru TrueDepth i Face ID, a koje je prvi put otkriveno glasinama o iPhonea X 2017. godine.

Kodovi poput "FaceDetect" i "BioCapture" pronađeni u ovom proširenju također sugeriraju da Apple priprema macOS za rad s Face ID-om, jer su ti kodovi slični onima koje koristi iOS. Istražili smo i ovo je proširenje Face ID očito izrađeno za macOS i nije neki preostali kôd iz tehnologije Catalyst.

Početkom ove godine Apple je predstavio redizajnirani 24-inčni iMac sa svojim M1 čipom. Kaže se da je tvrtka zaustavila razvoj nasljednika 27-inčnog Intel iMac-a da bi ovaj završio. Pandemija i nestašica poluvodiča mogli su utjecati na Appleov plan da Face ID prenese na Mac, ali samo će vrijeme sigurno reći.

Izvor: 9to5Mac