Početna Novosti Find My iPhone uskoro s ugašenim uređajem?

Find My iPhone uskoro s ugašenim uređajem?

14.11.2016

Pronalazak izgubljenog iPhone uređaja mogao bi uskoro postati puno jednostavniji, ako je suditi po patentu koji je Appleu nedavno odobren.

Novi patent opisuje metodu određivanja lokacije iPhone uređaja nakon što se isključi, što znači kako bi opcija Find My Phone radila čak i ako osoba koja vam ukrade telefon ugasi uređaj.

Find My Phone u ovom trenutku prikazuje sve vaše uređaje na karti, ali morate uključiti ovu opcije prije nego što izgubite uređaj. Bilo tko može isključiti uređaj i izvaditi SIM karticu te na taj način izbjeći ovu sigurnosnu mjeru. Čini se kako Apple radi na tome da riješi ovaj problem.

U patentu broj US20160323703, za koji je Apple predao zahtjev 6. svibnja, Apple opisuje kako bi mogao dodati značajku na iPhoneu koja “periodički radi kada uređaj nije upaljen i šalje podatke o lokaciji uređaja.”

Kako bi omogućio ovu značajku, Apple bi koristio mjerač vremena koji bi periodički upalio dio uređaja. Moduli za određivanje lokacije bi ju onda odredili i javili korisniku.

Značajka bi koristila email ili tekstualne poruke kako bi slala kodove, slike, glasovne poruke ili uzorke koji bi pomogli pronaći uređaj.

Treba naglasiti kako sama činjenica da je Apple dobio patent ne znači kako će ovu značajku dodati svojim uređajima. Također, u ovom trenutku nema nikakvih informacija kada bi ova značajka mogla biti uopće spremna, ako ikada bude. Ali, s obzirom na to koliko se Apple trudi poboljšati sigurnost svojih uređaja, moguće je kako planiraju ovu značajku uključiti u svoje uređaje što prije.

 

Izvor: iMagazin.hr