Početna Novosti Google Maps napokon imaju podršku za CarPlay

Google Maps napokon imaju podršku za CarPlay

21.09.2018

To se dogodilo prije no što smo očekivali. Mnogi su željno iščekivali ovu opciju i sada je napokon ovdje. Sljedeći na redu je Waze…

Appleov CarPlay dostupan je od pamtivijeka, nakon što je predstavljen iPhone 5 s iOS-om 7.1. Radi se o standardu koji omogućuje vašem iPhoneu da se poveže s automobilom te preuzme vodstvo.

Tako možete sigurnije upotrebljavati svoj mobitel dok vozite, te uživati u prednostima iOS-a, poput slušanja glazbe ili olakšanog razgovaranja. Naravno, tu je i najvažnija stvar – navigacija. Ali, postoji jedan problemčić:

Od samog početka, prije otprilike pet godina, korisnici na raspolaganju imaju samo Apple Maps.

A svi znamo što to znači. U redu, danas su stvari malo bolje, ali Appleovo rješenje daleko je od najpopularnijih opcija na tržištu. To je činjenica i korisnici bi radije upotrebljavali Google Maps ili Waze. Na žalost, to su bile puste sanje.

Sve do objavljivanja iOS-a 12!

Kada je sustav predstavljen, najavili su kako je omogućeno razvojnim programerima trećih strana da uključe podršku za CarPlay u svoje sustave. Google je, naravno, odmah prihvatio tu priliku. Sada se polako otkrivaju prve informacije. Mislili smo da će proces trajati puno duže, ali Google je već lansirao ažuriranje Google Mapsa 5.0 baš za iOS, te njime omogućio ovu opciju.

Radi se o tako dobrim vijestima da se ni Google nije mogao suzdržati prilikom objavljivanja ažuriranja:

"Stvari koje nas vesele: duge, psići i Google Maps navigacija na Apple CarPlayu."

Ni mi se nismo mogli bolje izraziti. O Wazeu još nema nikakvih vijesti, ali sigurno nećemo trebati dugo čekati.

 

Izvor: iMagazin.hr