Početna Novosti Hey Siri, OK Google – Googleova vrhunska šala

Hey Siri, OK Google – Googleova vrhunska šala

22.11.2018

Digitalne pomoćnice raznih tvrtki uvijek pokušavaju nadmašiti jedna drugu. Google je sada opako pecnuo Apple.

Ako postoji jedna stvar oko koje se i najveći fanatici među Appleovim obožavateljima slažu, to je činjenica da je Googleova pomoćnica daleko bolja od Siri. Apple je imao priliku biti prvi na tom tržištu, jer su prvi koji su predstavili takvo rješenje. Ipak, dok Googleova pomoćnica lako može razgovarati s vašim frizerom, vi Siri morate moliti da vam kaže kako da dođete do najbliže pošte.

S obzirom na to da je Google Assistant dostupan i na iOS-u, Apple ima samo jednu priliku staviti Siri u vodeću poziciju. Morali su je toliko duboko integrirati u sustav da se ni jedna druga pomoćnica ne može natjecati s njom. Tako je prisutnost drugih oblika pomoći sasvim bespotrebna. Ili?

Google se sada opako našalio s Appleom. S iOS-om 12 lansirana je nova funkcija Siri Shortcuts, koja vam omogućuje dodavanje glasovnih naredbi i aplikacijama trećih strana. I to je bilo ključno za Googleov trik. Nedavno su ažurirali iOS verziju svoje pomoćnice s podrškom za Shortcuts. To znači da sada lako možete pozvati Googleovu pomoćnicu riječima

Hey Siri, OK Google.

Zvuči blesavo? Da. Radi li? Radi. Je li to bio genijalan potez? Nego što!

 

Izvor: iMagazin.hr