Početna Novosti U Hrvatsku stigla EKG funkcija Apple Watcha!

U Hrvatsku stigla EKG funkcija Apple Watcha!

14.05.2019

U nedavnom ažuriranju watchOS-a, jedna od najiščekivanijih značajki Apple Watcha Series 4 postala je dostupna u brojnim europskim zemljama, uključujući Hrvatsku.

Četvrta generacija Apple Watcha donosi brojne nove značajke: dizajn je malo primijenjen, zaslon je veći, a uz praćenje otkucaja srca, tu je sada i EKG značajka. Tako je Cupertino napravio veliki korak u smjeru stvaranja važnog zdravstvenog uređaja dostupnog širim masama.

Na žalost, iako je značajka predstavljena još u rujnu, postala je dostupna tek u prosincu i to samo u SAD-u. Kasnije, s watchOS verzijom 5.2, popis država u kojima je ta značajka dostupna povećao se na 23, a onda i na 29 s ažuriranjem 5.2.1.

Cjelokupni popis država uključuje: Austriju, Belgiju, Dansku, Češku, Finsku, Francusku, Grčku, Guam, Hong Kong, Hrvatsku, Irsku, Island, Italiju, Luksemburg, Mađarsku, Nizozemsku, Norvešku, Njemačku, Poljsku, Portugal, Puerto Rico, Rumunjsku, Slovačku, Španjolsku, Švedsku, Švicarsku te UK, SAD i američke Djevičanske otoke.

Dostupne su i obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu, koje je najveće istraživanje o zdravlju srca do sada istaknulo kao najvažnije među novim značajkama.

Dakle, svi vlasnici Apple Watcha Series 4, ažurirajte svoje sustave i isprobajte novu značajku!

 

Izvor: Apple / iMagazin.hr