Početna Novosti Intel predstavio novi 5G modem za iPhone

Intel predstavio novi 5G modem za iPhone

14.11.2018

Također, novi 5G uređaji mogli bi doći do 2020. godine. Zar nas samo dvije godine dijele od sljedeće promjene paradigme?

Intel je jedna od onih tvrtki koje prednjače u razvoju 5G-a. Primjerice, tijekom zadnjih zimskih OI, prijenos i upravljanje vizualnim programom izvodilo se na mreži s kratkim vremenom odgovora. Već smo napisali nekoliko članaka o prednostima 5G mreže, koja je već u fazi testiranja.

Štoviše, već nam je svima jasno da će prvi iPhone (ili možda Apple AR naočale?) s ovom novom tehnologijom stići do 2020. godine. Doduše, konkurencija je jaka, a Intel čak obećava da će ta nova serija stići već krajem 2019. godine. Zato možemo pretpostaviti da bi Apple tu novu tehnologiju mogao najaviti već sljedećeg rujna.

Iako ovogodišnji modeli iPhonea koriste Intelove procesore, Samsung, Nokia, Oppo, Vivo, HTC, LG, Asus, ZTE, Sharp, Fujitsu i OnePlus oslanjaju se na Qualcommova rješenja. To znači da svi ti konkurentni zajedničkim snagama rade na 5G modemu. Nakon pravne bitke između Applea i Qualcomma, jasno nam je da iPhone neće biti pozvan na tu zabavu.

„U studenom 2017., Intel je najavio značajne napretke u nastojanjima da se ubrza prilagodba bežičnih uređaja na tehnologiju 5G. Intelov rani 5G čip, Intel® 5G Modem najavljen 2017. na CES-u, sada uspješno uspostavlja pozive preko pojasa od 28 GHz. (Credit: Intel Corporation)“

Osim toga, Samsung i Huawei također rade na vlastitim rješenjima, pa jedva čekamo vidjeti što će svi ovi proizvođači postići.

Izvor: iMagazin.hr