Početna Novosti Intel predstavio procesore za iduću godinu

Intel predstavio procesore za iduću godinu

14.12.2018

Znači li to i val većih nadogradnji Macova? Zapravo, hoće li uopće biti Appleovih računala opremljenih s Intelovim CPU-om?

Moramo priznati da nije vrlo vjerojatno da će Apple već iduće godine prestati surađivati s Intelom, pogotovo zato što su njihovi procesori sada bolji i brži. Jedno je sigurno, nešto se događa u Appleu i zanimljivo je vidjeti kako se Intel odmah bacio na razvoj novih stvari.

Intel je na Dan arhitekture predstavio mnogo novih tehnologija, uključujući novu jezgru imena Sunny Cove, koja bi mogla biti lansirana s Core i Xeon serijama 2019. godine. To znači 10-nanometarsku arhitekturu, koja donosi novi ISA (Instruction Set Architecture) te se može pohvaliti s povećanim brojem odrađenih kalkulacija unutar jednog clock ciklusa.

Iako je Apple nedavno nadogradio MacBook Pro, MacBook Air i Mac mini, nadamo se da će iduća godina donijeti nadogradnju iMaca te lansiranje obećanog Maca Pro. Možda će ta dva uređaja biti opremljena novim Intelovim procesorima i svježe predstavljenim GPU-ima, koji su udvostručili performanse u odnosu na Skylake čipove.

 

Izvor: iMagazin.hr