Početna Novosti iOS 10 instaliran na 48% aktivnih uređaja

iOS 10 instaliran na 48% aktivnih uređaja

03.10.2016

Samo par tjedana nakon izlaska novog iOS 10 operativnog sustava za mobilne uređaje, postotak korisnika koji su instalirali novi operativni sustav porastao je na 48.16%, što znači kako je prestigao prijašnji operativni sustav iOS 9. Ove podatke prenijela je tvrtka Mixpanel.

Prema tim podacima iOS 10 je sada instaliran na nešto više uređaja od iOS 9 sustava, koji je instaliran na 47.79% iPhone, iPad i iPod Touch uređaja. 4.06% korisnika još uvijek koristi iOS 8 ili starije verzije operativnog sustava.

Od izlaska iOS 10 sustava, broj korisnika koji je prešao na njega je u stalnom porastu i gotovo je jednak porastu koji je imao njegov prethodnik iOS 9 prošle godine. Dan nakon izlaska, iOS 10 instaliran je na 14.5% uređaja, a nakon samo jednog tjedna, ta brojka je porasla na 34% uređaja, iako se očekivao porast zbog izlaska novih modela iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

iOS 10 imao je neke probleme s instalacijom kada je tek izašao, koji su možda utjecali na neke ljude da pričekaju s nadogradnjom. Porast instalacije novog operativnog sustava ipak je zabilježen, a razlog su zasigurno velikim dijelom nove značajke koje nudi ovaj operativni sustav, kao što su poboljšana Messages aplikacija sa stickerima i vlastitim App Storeom, Siri API za developere, iznova dizajniran Lock Screen, nova Music aplikacija, nove mogućnosti prepoznavanja lica i objekata u Photos aplikaciji i još mnogo toga.

Prošle godine, manje od dva tjedna nakon izlaska iOS 9 operativnog sustava, Apple je iznio podatke kako je instaliran na preko 50% aktivnih uređaja, što ga je učinilo najbrže prihvaćenim operativnim sustavom. Prema brojevima Mixpanela, čini se kako ga iOS 10 nije prestigao, ali je bio vrlo blizu tome.

 

Izvor: iMagazin.hr