Početna Novosti Ipak neće biti programa za popravak baterije na iPhone 6

Ipak neće biti programa za popravak baterije na iPhone 6

19.01.2017

Internacionalni tehnološki mediji donijeli su vijest kako bi Apple mogao priznati svoje greške i ponuditi popravak iPhone 6 baterija koje su prestale raditi. Nažalost, imamo lošu vijest…

Cijela priča krenula je prestankom rada iPhone 6s baterija. Apple je priznao problem, koji je, prema njima, postojao samo na manjem postotku uređaja. Ali, javljali su se korisnici koji nisu imali telefone koje je Apple označio kao neispravne, ali su imali isti problem: problem se pojavljivao od iPhone 5s modela nadalje. Nije čudo da su se mnogi korisnici pobunili kada je Apple najavio program popravka za iPhone 6s, jer su mnogi koristili druge modele telefona.

Tračak nade pojavio se kada je japanski tehnološki blog Macotakara napisao kako bi se uskoro mogao pojaviti program popravka za iPhone 6 modele. Upozorili su svoje čitatelje kako je riječ o nepotvrđenoj glasini, te kako nemaju više informacija, ali ipak su dali određenu nadu korisnicima koji su već odustali.

Ali, stvarnost je udarila kao buldožer. Tužna vijest je kako neće biti nikakvog programa popravka, a tako će ostati u budućnosti. Ovo nije naše nagađenje, nego je to rekao izvor unutar Applea.

Tvrtka Apple prije nije bila toliko nemilosrdna. Sjećate li se dana kada ste mogli donijeti svoj iPhone s praktički bilo kakvim kvarom, a tvrtka vam je dala potpuno novi uređaj? Ili možda programa popravka za probleme s baterijom iPhonea 5 u 2014. godini? Ili popravak grešaka s GPU-om na modelima MacBook Pro 2011-2013 besplatno u 2016. godini?

Čini se kako Apple prekida ovu sjajnu praksu, a započinje praksu da ako dotaknete proizvod nema više popravka, čime su razljutili mnoge korisnike iPhonea 6. Tvrtka popravlja grešku za 150 dolara, te time praktički tvrdi kako je korisnička greška. Tvrtka bi mogla biti više darežljiva s ovim problemom. Iako, to je vrlo opasna situacija, pogledajte samo što se dogodilo sa Samsungom, ali problem se neće riješiti ako ga ne priznaju…

 

Izvor: iMagazin.hr