Početna Novosti iPhone 13 će imati predstavljanje u trećem tjednu rujna

iPhone 13 će imati predstavljanje u trećem tjednu rujna

17.08.2021

Apple će vratiti predstavljanje iPhonea u rujnu, prema analitičarima Wedbusha, a očekuje se predstavljanje "iPhone 13" u trećem tjednu rujna.

Poznato je da Apple održava jesenske događaje za iPhone i druge proizvode, a glavno predstavljanje iPhonea obično se događa u rujnu. Nakon listopadskog otkrivanja asortimana iPhonea 12 2020., neki analitičari vjeruju da bi se Apple mogao vratiti na staru formu za 2021.

U obavijesti za ulagače koju je vidio AppleInsider, Wedbushove provjere lanca opskrbe u Aziji za drugu polovicu 2021. godine procjenjuju da će iPhone proizvodi imati između 130 i 150 milijuna jedinica. Što se tiče raščlambe na određene proizvode, smatra se da će "iPhone 13" biti između 35% i 45% verzija u trećem tromjesečju.

Wedbush smatra da ova perspektiva daje "pojačano povjerenje" da će predstavljanje 2021. biti "normalno", a ne "kasno".

"S vremenske perspektive vjerujemo da je trenutno predstavljanje iPhonea 13 zakazano za treći tjedan u rujnu", predviđa investicijska banka.

Što se tiče samog lanca opskrbe, trenutna razina izrade za obitelj "iPhone 13" je u rasponu od 90 milijuna jedinica, u usporedbi s početnim provjerama prije COVID-a za iPhone 12 na 80 milijuna jedinica, što je oko 10% povećanje iz godine u godinu.

Wedbush nije jedini koji očekuje lansiranje u rujnu. Dana 12. kolovoza TrendForce je ponudio svoja očekivanja, uključujući i izdanje u rujnu.

Wedbush vjeruje da će Apple do 2021. u svojim modelima ponuditi kapacitet memorije od 1 terabajta, što je dvostruko više od maksimalnih 512 GB u iPhone 12 Pro. Također se smatra da će se LiDAR proširiti na sve uređaje u rasponu, umjesto da bude ograničen na Pro seriju, među ostalim ključnim poboljšanjima.

Wedbush je također uvjeren da će Apple vidjeti "veliku izmjenu potrošačkih proizvoda" s velikom zaostalom potražnjom. Procjenjuje se da je oko 250 milijuna od 975 milijuna iPhonea u upotrebi starih 3,5 ili više godina, što bi moglo pomoći u povećanju prodaje u izdanjima za 2021. godinu.

Izvor: Appleinsider