Početna Novosti iPhone SE3 se očekuje u prvoj polovici 2022

iPhone SE3 se očekuje u prvoj polovici 2022

19.07.2021

Apple planira ažurirati iPhone SE, svoj 4,7-inčni iPhone, ažuriranim procesorom A14 Bionic iz iPhonea 12 serije u prvoj polovici sljedeće godine, navodi se u izvješću DigiTimesa.

Izvješće DigiTimesa prati stope pouzdanog Appleovog analitičara Ming-Chi Kuoa, koji je prošlog mjeseca izvijestio da će "iPhone SE" dobiti ažurirani procesor i 5G mogućnosti u prvoj polovici 2022. Kuo kaže da je novi "iPhone SE", koji se dobro plasirao za kupce koji traže manje telefone bit će "najjeftiniji 5G telefon ikad", a nada se jačanju Appleove pozicije na sve konkurentnijem 5G tržištu.

„iPhone SE“ izvorno je objavljen u ožujku 2016. godine kao mali „iPhone“ kao zamjena za „iPhone 5S“, izdan tri godine ranije. Apple je prvi put ažurirao "iPhone" u travnju prošle godine procesorom A13 Bionic posuđenim od iPhonea 11, većim zaslonom, novim dizajnom i poboljšanim kamerama. Prema izvješćima, nadolazeći "iPhone SE" 3 sadržavat će manje promjena, uključujući samo poboljšani A14 Bionic procesor i 5G.

‌iPhone SE‌ jedini je ‌iPhone‌ u Appleovoj trenutnoj postavi koji ima Touch ID senzor i tipku za dom, a taj će se dizajn nastaviti s ‌iPhone SE‌ 3 sljedeće godine, prema DigiTimesu i ‌Ming-Chi Kuo‌-u. Gledajući naknadna izdanja, Apple navodno planira redizajnirati iPhone SE s drugačijim dizajnom zaslona.

Izvor: MacRumors