Početna Novosti iPhone X mini – koncept sitnog iPhonea

iPhone X mini – koncept sitnog iPhonea

20.12.2018

Biste li htjeli ekstra mali iPhone, koji vam stane na dlan? Po smiješno jeftinoj cijeni? Naravno, govorimo hipotetski, jer se radi o ideji jednog entuzijastičnog dizajnera.

Kada govorimo o veličini, postoje dvije tendencije. Jedna je da su pametni telefoni svakom generacijom sve veći. Današnja standardna veličina još se nedavno zvala phablet veličinom. No, s druge strane, raste potražnja za manjim uređajima – nije ni čuo da je iPhone SE toliko popularan da korisnici žele njegovu drugu generaciju.

Današnji je koncept nadahnut tom drugom tendencijom. iPhone X mini malo je manji od uređaja prosječne veličine, pa ga možemo nazvati sitnim iPhoneom. Njegov autor, Dongjae „Krystofer” Kim, bio je nadahnut prizorom djeteta koje jedva uspijeva držati iPhone Plus model u svojim rukama.

Zamislio je kako bi izgledao sitni iPhone, koji bi stao u svaki džep te odgovarao veličini prosječnog dlana. Također, zamislio ga je potpuno jednostavnog, tako da ga i stariji ljudi mogu lako koristiti. Njegove značajke odnosile bi se samo na telefoniranje, pisanje poruka i pretraživanje interneta, a cijena bi mu bila i više nego pristupačna.

 

Što kažete?

 

Izvor: iMagazin.hr