Početna Novosti Kako ažurirati aplikacije na iPhoneu i iPadu s iOS-om i iPadOS-om 13

Kako ažurirati aplikacije na iPhoneu i iPadu s iOS-om i iPadOS-om 13

16.03.2020

Postupak ažuriranja aplikacija na iPhoneu i iPadu malo se promijenila od uvođenja iOS-a 13 i iPadOS-a.

Kartica Ažuriranja u aplikaciji App Store na iOS-u 12 zamijenjena je karticom Arcade u novom iOS-u 13 i PadOS-u, uoči lansiranja Appleove nove usluge pretplate na igre koju očekujemo ove jeseni.

Stoga su sada ažuriranja pospremljena ispod vaše profilne slike u App Storeu.

Pratimo zajedno upute sa stranice iDownloadBlog, te otkrijmo kako pronaći sučelje s ažuriranjima u novom iOS-u 13 i iPadOS-u, te kako ažurirati aplikacija instalirane na vašim uređajima.

Kako ažurirati aplikacije na iOS-u 13 i iPadOS-u

 

Da biste instalirali dostupna ažuriranja za aplikacije na svom uređaju s iOS-om 13 ili iPadOS-om, učinite sljedeće:

Otvorite App Store na svom uređaju.

Dodirnite svoju Apple ID profilnu sliku u gornjem desnom kutu.

Idite dolje dok ne pronađete ažuriranja na čekanju. Ako to ne vidite, trenutno nema dostupnih ažuriranja za aplikacije instalirane na vašem uređaju.

Vidjet ćete popis nedavnih ažuriranja za vaše aplikacije. Dodirnite Ažuriraj sve, a potom će vaš uređaj preuzeti i instalirati sva dostupna ažuriranja. Ako želite ažurirati jednu po jednu aplikaciju, dodirnite Ažuriraj pored svake aplikacije.

Sva ažuriranja koja ste nedavno instalirali možete pronaći pod naslovom Nedavno ažurirano.

Druge promjene u App Storeu s iOS-om 13 i i PadOS-om

iOS 13 i iPadOS mijenjaju vaše postavke kako bi se sve vaše aplikacije automatski ažurirale.

Ako preferirate sami preuzimati ažuriranja, idite na Postavke > iTunes i App Store te isključite opciju automatskog ažuriranja aplikacija.

iOS 13 i iPadOS olakšavaju brisanje pojedinih aplikacija putem popisa ažuriranja: samo povucite ulijevo na bilo kojoj aplikaciji na popisu i odaberite Obriši.

iOS 13 i iPadOS donose i druge promjene u App Storeu.

Sada su podržani i arapski te hebrejski jezik, i to u svim dijelovima aplikacije. Također, od sada možete preuzimati velike aplikacije i igre putem mobilne mreže.

Zahvaljujući promjeni načina na koji se iOS aplikacije spremaju u trgovini, korisnici mogu očekivati u prosjeku 50% manje aplikacije te 50% manja ažuriranja, čime će se štedjeti i vrijeme i potrošnja mobilnih podataka.

 

 

Izvor: iStyle Blog