Početna Novosti Kako isključiti GPS na vašem iPhoneu

Kako isključiti GPS na vašem iPhoneu

01.09.2018

Iako on ne troši puno energije i možete ga prilagoditi u svakoj aplikaciji, ponekad definitivno želite pobjeći od satelita koji budno prate svaki vaš korak. Pokazat ćemo vam kako to učiniti!

Mnogi moji prijatelji koji su korisnici iPhonea mi postave ovo pitanje: “Gdje mogu isključiti GPS?”. Obično im dam sljedeći odgovor: “Zašto bi ga pobogu htjeli isključiti?” – zatim obično slijedi manja rasprava o prilagodbi u različitim aplikacijama, ili o tome kako uštedjeti bateriju i svim drugim besmislenim stvarima koje se odnose na njegovo isključivanje.

Smatram da je nepotrebno u potpunosti isključiti GPS, ali prihvaćajući volju masa, podijelit ću s vama savjet o tome kako isključiti Usluge lokacije. Dakle, neće se isključiti samo GPS, već i WiFi, Bluetooth i pokušaji koji se temelje na lociranju putem baznih stanica.

Ipak, trebali biste imati na umu da će ova postavka utjecati na Apple Watch i da bi neke aplikacije mogle postati potpuno beskorisne bez Usluga lokacije (na primjer, aplikacije za navigaciju). U slučaju da ga i dalje želite isključiti, trebate napraviti sljedeće:

 - Idite na Postavke > Open Privacy

 - Dodirnite Usluge lokacije

 - Isključite funkciju pomoću prekidača

U slučaju da otvorite aplikaciju koja želi upotrijebiti vašu lokaciju, pojavit će se prozor koji će vas podsjetiti da ste isključili tu funkciju.

 

Izvor: iMagazin.hr