Početna Novosti Kako jednoastavno konvertirati HEIC slike u JPEG

Kako jednostavno konvertirati HEIC slike u JPEG

24.09.2018

Ekipa iz Softorina osmislila je besplatnu, ali vrlo kvalitetnu aplikaciju koja vam omogućuje konvertiranje slika iz HEIC formata u neka kompatibilnija rješenja.

S iOS-om 11, Apple je predstavio dva nova, moderna medijska formata (njihovi su stvaratelji finalizirati konkretne tehničke specifikacije 2015. godine, tako da su zbilja novi) nazvana HEIC i HEVC. Prvi se upotrebljava za fotografije i videa, a kako govorimo o modernijim metodama kompresije, takve medijske datoteke mogu zauzimati upola manje prostora za pohranu nego one starije.

To zvuči odlično jer je Apple je uspio ponovno biti korak ispred svih, ali uporaba tih novih formata još uvijek nije dovoljno rasprostranjena. Posljedično, fotografije slikane iPhoneom nisu kompatibilne sa svim uređajima ili programima za obradu slika. Drugim riječima, ponekad se možete naći u nezgodnoj situaciji, kao kada imate MacBook s USB-C ulazom.

Srećom, tu na scenu stupa nova i uistinu odlična aplikacija WALTR HEIC, konverter za slike koji funkcionira jednako kao USB-C konverter za MacBook uređaje. 

Ne trebate očekivati nikakva iznenađenja: aplikacija je jednostavna za korištenje jer radi na principu Drag & Drop. Dakle, trebate odvući HEIC slike u aplikaciju, pričekati trenutak, i dobit ćete iste te slike u JPEG formatu (ili u PNG, kako god odaberete). Bez kompliciranja.

Naravno, tu je i elegantna i vrlo učinkovita platforma, ali toliko i očekujemo od ove ekipe. Inače, aplikacija funkcionira u offline načinu rada, zbog čega je iznimno sigurna, čuva sve EXIF podatke tijekom konvertiranja, dostupna je za PC, može podnijeti neograničene količine slika u isto vrijeme, nema ograničenja veličine, a i u potpunosti je besplatna.

Zar vas zbilja treba još nagovarati? Preuzmite je odmah!

 

Izvor: iMagazin.hr