Početna Novosti Kako postaviti željenu melodiju na iPhoneu

Kako postaviti željenu melodiju na iPhoneu

03.04.2020

Dok većina korisnika zna kako promijeniti zvuk dolaznog poziva na iPhoneu, mnogo je novih korisnika koji to ne znaju. Dakle, ovaj je članak namijenjen ljudima koji su tek počeli upotrebljavati iPhone i treba im malo pomoći.

Evo kako postaviti željenu melodiju za dolazni poziv na iPhoneu.

Kako promijeniti melodiju zvona na iPhoneu

Vaš iPhone dolazi s mnogo ugrađenih melodija među kojima možete birati, pa otvorite Postavke i pratite sljedeće korake.

Otvorite Postavke > Zvukovi i vibracije.

Pomaknite se na odjeljak Zvukovi i uzorci vibracije.

Kako dodirnete pojedinu opciju, čut ćete kako zvuči. Na dnu popisa vidjet ćete i opciju Klasici. Ako to dodirnete, vidjet ćete još opcija.

Kada pronađete melodiju koja vam se sviđa, odaberite je. Potom se vratite na prethodnu stranicu dodirnom na strelicu u gornjem lijevom kutu.

Ako vam se ne sviđaju melodije dostupne na vašem iPhoneu, možete otići u trgovinu i kupiti nešto drugo.

Na vrhu stranice na kojoj ste prethodno bili vidjet ćete trgovinu zvukova. Otvorite je i sustav će vas odvesti u trgovinu u kojoj možete pretraživati, kupovati i preuzimati dodatne melodije zvukova.

Kako preuzeti kupljene melodije

Jeste li ikada kupili Appleovu melodiju, pa je zaboravili pohraniti u iTunesu ili na svom računalu? U tom slučaju ne možete sinkronizirati tu melodiju nakon što postavite novi iPhone ili iPad uređaj jer više nemate originalnu melodiju.

Dobra vijest je da je svaka melodija koju ste kupili i dalje vaša.

iOS 11 dolazi s opcijom ponovnog preuzimanja svih melodija koje ste kupili putem svog Apple ID-a. Pazite – ova opcija nije dostupna na starijim verzijama sustava.

Otvorite Postavke.

Pomaknite se na odjeljak Zvukovi i uzorci vibracije.

Dodirnite bilo koju melodiju na popisu.

Ako ste kupili neke melodije na iTunesu i još uvijek su dostupne u trgovini, trebali biste vidjeti opciju Preuzmi sve kupljene melodije na vrhu stranice.

Dodirnite je i iOS će ponovno preuzeti sve melodije i zvukove koje ste kupili u iTunesu putem svog Apple ID-a, a vi ćete ih odmah moći vidjeti u Postavkama > Zvukovi i uzorci vibracije.

Ja sam bez problema opet dobila onu Jessie J melodiju koju sam kupila prije puno godina!

Ipak, postoji mogućnost da nećete moći preuzeti sve kupljene melodije, prvenstveno zašto što ih je njihov vlasnik možda uklonio iz iTunes Storea.

Sve te melodije možete koristiti za dolazne pozive, poruke, mailove, podsjetnike i slično, kao i za dolazne pozive ili poruke određenih osoba.

Kako promijeniti zvuk dolazne poruke

Primijetit ćete da u Postavke > Zvukovi i uzorci vibracije možete promijeniti i zvuk poruke.

Dodirnite tu opciju pa će vam se otvoriti novi popis mogućih melodija, kao i poveznica na trgovinu ako radije želite kupiti nešto novo.

 

Izvor: iStyle Blog