Početna Novosti Kuo: ove bi godine mogao doći 16-inčni MacBook Pro

Kuo: ove bi godine mogao doći 16-inčni MacBook Pro

19.02.2019

Jedan od najpouzdanijih proroka za sve vezano uz Apple najavio je nešto neočekivano. Ove bi godine cijela ponuda MacBooka Pro mogla biti osvježena.

Ming-Chi Kuo ovo nam je jutro priredio zbilja bombastičnu vijest. U jednom je članku najavio koje sve uređaje možemo očekivati ove godine. Tu je mnogo iznenađenja, poput AirPodsa za punjenje iPhonea te 6K zaslona.

Kako bi stvari bile razumljivije, o svakom ćemo uređaju napisati poseban članak. Ali započnimo s Mac proizvodima…

Za razliku od iPhonea, linija Mac proizvoda nadograđuje se rjeđe i uvijek se javljaju neki problemi. Novi se uređaji ne predstavljaju svake godine, a radikalnije promjene u dizajnu uvode se svake tri do četiri godine. MacBook Pro modeli godinama su izgledali isto, a sve važne promjene događale su se unutar uređaja. Onda je Apple 2016. napravio veliki korak te značajno promijenio izgled tih uređaja. Jedna od najvećih promjena bila je uklanjanje čuvenog logotipa tvrtke sa stražnje strane.

Pretpostavljali smo da sljedećih deset godina možemo biti mirni te da će se promjene opet zbivati samo unutra – primjerice, više RAM-a, bolji procesor, brži SSD, itd. Ali Ming-Chi Kuo najavljuje značajnu promjenu u dizajnu već ove godine.

Najspektakularniji novitet mogao bi biti novi MacBook Pro dimenzija oko 16 do 16,5 inča. To je zbilja neočekivano jer je Apple obustavio proizvodnju 17-inčnih MacBooka Pro prije sedam godina, 2012. Ali sada bi se mogli usredotočiti na korisnike kojima treba veći zaslon. Nije objavljeno više detalja, Kuo je samo spomenuo da bi 32 GB RAM-a moglo biti dostupno i za 13-inčne modele.

Ali to nije sve. Najavio je da bi krajem godine mogao biti predstavljen i modularni Mac Pro. Kao što je Apple davno obećao. Dakle, ako ne bude značajnih promjena u rasporedu, Apple bi se mogao držati zadanih datuma. Osim dolaska novog MacBooka Pro, Apple bi se mogao vratiti i na tržište zaslona. Ubrzo ćemo znati malo više i o tome…

 

Izvor: iMagazin.hr