Početna Novosti Lansirana nadogradnja s popravcima za nove MacBook Pro modele

Lansirana nadogradnja s popravcima za nove MacBook Pro modele

02.09.2018

Prije lansiranja konačne verzije macOS-a Mojave, Apple je lansirao sigurnosnu nadogradnju za svoje MacBook Pro 2018. modele. Verzija 10.13.6 macOS-a High Serra obećava veću pouzdanost i stabilnost.

Bez obzira na to što je Apple predstavio najveću nadogradnju hardvera u posljednjih nekoliko godina, karijera MacBooka Pro 2018. nije počela glatko. Svi koji su pratili nedavne vijesti sjećaju se kako je prije nekih mjesec dana internet gorio jer se ispostavilo da su novi modeli slabiji od svojih prethodnika.

Mi smo ih puno testirali, a nakon prve nadogradnje firmwarea ispostavilo se da novi modeli s pogonom u obliku Intelovih čipova 8. generacije imaju softverske probleme. Nakon što su oni riješeni, pokazalo se da novi modeli imaju dva puta bolje rezultate performansi u odnosu na modele iz 2016.

Ali priča još nije gotova. Korisnici su se vrlo brzo počeli žaliti na probleme sa zvučnicima. Mi nismo imali priliku testirati taj problem, ali Apple je priznao postojanje greške te je počeo raditi na novoj nadogradnji – macOS-u High Sierra 10.13.6, posljednjem ažuriranju postojećeg OS-a prije lansiranja macOS-a Mojave.

Evo što su rekli za to ažuriranje:

"macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update 2 poboljšava stabilnost i pouzdanost MacBook Pro računala s Touch Barom (2018.), te se preporučuje svim korisnicima."

Na pitanje MacRumorsa u svezi problematičnih zvučnika, Apple je rekao da ažuriranje rješava i taj problem. Također su napravili neke promjene na kernelu, pa se ažuriranje preporučuje svim korisnicima, ne samo onima koji imaju modele iz 2018. Ne očekujemo nove verzije macOS-a High Sierra prije lansiranja macOS-a Mojave. Ako imate neki od ovih uređaja, trk u App Store i preuzmite novo ažuriranje.

Izvor: iMagazin.hr