Početna Novosti LCD iPhone 7 proglašen najboljim ekranom na tržištu

LCD iPhone 7 proglašen najboljim ekranom na tržištu

26.09.2016

DisplayMate Technologies je proglasio zaslon iPhonea 7 “najboljim LCD zaslonom” koji su ikada testirali. Također su nadodali kako je zaslon zaista impresivan i značajna nadogradnja u odnosu na iPhone 6 na temelju mnogih naprednih testova i mjerenja.

iPhone 7 ima najbolji prikaz boja, najsvijetliji prikaz i najveći kontrast od svih smartphone zaslona i IPS LCD zaslona. Također ima najmanju refleksiju svijetlosti od svih smartphone zaslona.

iPhone ima dvije skale boja, jedna je nova DCI-P3 Wide Color Gamut, koju koriste 4K televizori, a druga je tradicionalna sRGB / Rec.709 skala. DisplayMate je izjavio kako su obje skale odlično primjenjene, a rezultat je prikaz boja koji je “vizualno nemoguće razlikovati od savršenog”.

DisplayMate je nastavio kako iPhone 7 ima 1.1 rezultat što se tiče JNCD mjerenja (Just Noticable Color Difference), što je najbolji rezultat ikada što se tiče smartphone uređaja.

Iako imaju puno širi spektar boja od starijih modela, zaslon iPhonea 7 je za 7% bolji što se tiče potrošnje energije.

Najviša točka svijetlosti koja je izmjerena na iPhoneu 7 je 602 cd/m2, najviše što je DisplayMate ikada izmjerio.

Mjera kontrasta na zaslonu je 1,762, što je vrlo dobro za mobilni zaslon, a najviši koji je ikada izmjeren na IPS LCD zaslonu. iPhone 7 također ima najveći kontrast od svih smartphone uređaja u jako osvijetljenom okolišu.

DisplayMate je dodao kako iPhone 7 zaslon ima samo 4.4% odbijanja svijetlosti, što je među najnižim vrijednostima za smartphone uređaje, ali nije ni blizu rekordnih 1.7% koje ima iPad Pro 9.7 inča, koji ima poseban premaz protiv refleksije zaslona.

iPhone 7 ima “sjajne performanse s obzirom na različite kutove gledanja” bez ikakvih primjetnih promjena boja. Zaslon ima najmanju varijaciju boja kada se gleda pod kutom, a zbog toga je zaslužio 2.1 na JNCD skali.

 

Izvor: iMagazin.hr