Početna Novosti Je li vaš Apple ID zaključan? Niste jedini!

Je li vaš Apple ID zaključan? Niste jedini!

15.11.2018

Iz nepoznatih razloga, Apple je zaključao Apple ID-je mnogim korisnicima širom svijeta. Pokazat ćemo vam što trebate napraviti ako ste među njima.

Nedavno smo naišli na zanimljivu skočnu poruku. Na jednom od naših uređaja pojavila se poruka koja kaže da je Apple ID koji se na njemu koristi zaključan iz sigurnosnih razloga. Nikada ranije nismo naišli na tu poruku, pa smo se bacili na rješavanje tog problema.

Srećom, resetiranje lozinke bilo je dovoljno, pa nismo obazirali više pozornosti na to. Međutim, čitajući današnje vijesti, shvatili smo da nismo jedini koji su se susreli s tim problemom. Na Redditu i Twitteru javilo se mnogo korisnika koji su se našli u istoj situaciji. Svakome od njih račun je zaključan neočekivano, čak i onim korisnicima koji su imali uključenu autentikaciju u dva koraka.

Apple još uvijek nije objasnio zašto je došlo do ove situacije. Međutim, na službenoj stranici podrške objavljen je relevantan članak koji kaže sljedeće:

Ako vi ili neko drugi nekoliko puta pogrešno upiše vašu lozinku, sigurnosno pitanje ili druge informacije vezane uz račun, vaš Apple ID automatski se zaključava radi vaše sigurnosti, te se više ne možete prijaviti u bilo koju Appleovu uslugu. Možete otključati svoj Apple ID nakon što potvrdite svoj identitet.

Nadamo se da nije došlo do novog pokušaja krađe naših podataka. Ako ste među pogođenim korisnicima, dovoljno je da pratite korake opisane na Appleovoj stranici, pa nakon što obnovite svoju lozinku, možete nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

Izvor: iMagazin.hr