Početna Novosti Je li ovaj videozapis napravljen s iPhoneom XS ili s filmskom kamerom vrijednom 10 tisuća dolara?

Je li ovaj videozapis napravljen s iPhoneom XS ili s filmskom kamerom vrijednom 10 tisuća dolara?

11.10.2018

Iskreno, nisam mogao pogoditi, iako sam nakon objašnjenja mogao otkriti razlike. Profesionalni redatelj uhvatio je Appleov novi flagship uređaj, i to kako bi ga testirao…

Ed Gregory obično pravi filmove za komercijalne svrhe, stoga se u njegovom kućanstvu nalazi Canon C200, koji je vrijedan 10 tisuća dolara. Budući da su novi iPhone uređaji ovdje, pomislio je kako bi trebao usporediti profesionalnu kameru i telefon. Najšokantnije u svemu tome je da se očima laika teško otkrivaju razlike između dva videozapisa.

Da bi mogao pružiti usporedive zapise, Gregory je uzeo gimbal stabilizator, pričvrstio Canonovo tijelo na njega, te pričvrstio iPhone XS na vrh. S time je također spario Sigma Art 18-35/1.8, jer je to dalo sličnu fokusnu duljinu širokom objektivu koji se nalazi na iPhoneu.

Možete pogledati oba videozapisa ispod, a zanimljivi dio počinje na 1:07. Pogledajte ih i pokušajte pogoditi koji videozapis je snimljen s kojim uređajem i glasajte ispod. Predlažemo da nastavite gledati videozapis čak i nakon što ste pogodili.

 

  • Iako je tijelo zaista profesionalno, Sigma Art objektiv koji je upotrijebljen za zadatak je prilično standardan, a profesionalci na ovoj razini obično koriste objektive veće kvalitete. (Moj kolega mi je to rekao.)
  • Prirodni, dobri svjetlosni uvjeti su jaka strana iPhonea, unutar drugih uvjeta, različitosti bi bilo otkrivene prije.
  • Očito, korištenje istog svjetla u oba videozapisa tijekom obrade je uvelike pridonijelo općem dojmu.

Ipak, šokantno je da uređaj koji obično držite u džepu može učiniti tako sjajne stvari. Gregory je spomenuo i dinamični raspon, koji smatra izuzetnim, te je također dodao da dok videozapis snimljen s Canonom zahtjeva puno posla (i vještina) kako bi stvorili profesionalan sadržaj, čak i laici mogu upotrijebiti iPhone s originalnom aplikacijom Kamera kako bi snimili videozapis.

Izvor: iMagazin.hr