Početna Novosti LTE brzine su veće u novim iPhoneima

LTE brzine su veće u novim iPhoneima

19.09.2018

Novi LTE čip Gigabit klase je ostavio svoj trag na novim uređajima, obećavajući do 266% veću brzinu u odnosu na iPhone X.

Iako novi iPhone uređaji za sada nisu mogli preplaviti tržište zbog nedostatka lansiranja, a prvi korisnici koji su ih testirali nisu ih mogli pregledati tako temeljito, pojavili su se različiti rezultati benchmark testova zahvaljujući Appleovim testerima, iako ponekad s relativno smanjenim brojem uzoraka.

Dakle, zajednički rezultati aplikacije SpeedSmart za testiranje brzine se ne smatraju najpreciznijima, ali definitivno otkrivaju da je:

Novi LTE čip iznimno brz.

Nisu napravili veliku stvar od toga, iako su trebali.

Zaista su trebali. Bez ikakvog pretjerivanja. Među rezultatima, sva tri američka pružatelja usluga – AT&T, Verizon i T-Mobile su predstavili nove uređaje, a čak i uz nekoliko razlika, vidljivo je povećanje u odnosu na prošlogodišnji iPhone X. Na primjer, u slučaju AT&T-a, brzina preuzimanja povećala se s 27,67 Mbps na 72,24 Mbps, i time stvorila novi rekord s 2.5 puta većom brzinom. Vlasnik najnižeg rezultata je T-Mobile, ali i dalje govorimo o udvostručavanju rezultata i u njihovom slučaju.

Brzina prijenosa se nije razvila tako učinkovito, ali ipak nema razloga za sram. Što se tiče T-Mobilea, brzina je porasla s 12,22 Mbps na 19,35 Mbps, a u slučaju AT&T-a i Verizona s 10,92 i 10,28 Mbps na 16,10 i 14,88 Mbps, što je veliko poboljšanje.

Što bi mogao biti razlog za ovo brutalno poboljšanje? Odgovor je jednostavan: novi LTE čip Gigabit klase s 4×4 MIMO (Multiple Input, Multiple Output) tehnologijom i LAA-om (Licensed Assisted Access). Očito, naša srca nisu kucala brže zbog ove najave na Keynoteu, ali s obzirom na to koliko značajne takve inovacije mogu biti, čak i s marketinškog stajališta, mislim da zaista možemo biti zadovoljni s ovogodišnjim inovacijama.

Izvor: iMagazin.hr