Početna Novosti MacBook Air za 2022 sa mini-LED zaslonom

MacBook Air za 2022 sa mini-LED zaslonom

23.07.2021

Apple će objaviti novu verziju MacBook Aira oko sredine 2022. godine, rekao je danas Appleov analitičar Ming-Chi Kuo.

Predstojeći "MacBook Air" sadržavat će 13,3-inčni mini-LED zaslon, što će biti drugi Mac koji je dobio mini-LED tehnologiju nakon MacBook Pro-a 2021. godine, za koji se očekuje da će imati mini-LED zaslon, a njegovo prestavljanje bi trebalo dogoditi kasnije ove godine. Mini-LED tehnologija zaslona donijet će značajno poboljšanje kvalitete zaslona MacBooka, omogućujući tanji i lakši dizajn, a istovremeno nudi prednosti poput poboljšane široke palete boja, visokog kontrasta i dinamičkog raspona te dublje crne boje.

Prethodne glasine su sugerirale da će "MacBook Air" iz 2022. imati tanji okvir od trenutnog modela, te će usvojiti istu MagSafe tehnologiju punjenja za koju će vjerojatno imati i nadolazeći MacBook Pro.

Očekuje se i da će imati par Thunderbolt / USB 4 priključaka, a također postoji šansa da će biti dostupan više boja, slično M1 iMacs-u koji je Apple objavio ove godine.

„MacBook Air“ iz 2022. godine koristit će nadograđenu verziju „M1“ Apple silicijskog čipa koja je brža i učinkovitija. Mark Gurman iz Bloomberga rekao je da će imati isti broj računalnih jezgri kao i "M1" (osam), ali će ponuditi devet ili 10 GPU jezgri umjesto sedam ili osam kao trenutni model za bolje performanse GPU-a.

Izvor: MacRumors