Početna Novosti MAPS.ME – besplatna izvanmrežna navigacija

MAPS.ME – besplatna izvanmrežna navigacija

23.04.2019

Nije lako nuditi korisnicima karte jer svatko ima svoje mišljenje o njima o kojem obično ne želi raspravljati. Ako ste otvoreni novom i besplatnom rješenju koje funkcionira i izvanmrežno, onda bi aplikacija MAPS.ME mogla biti za vas.

U današnje vrijeme neograničeni paketi podataka čine navigaciju lakom i jeftinom, pa čak ni roaming više ne košta pravo bogatstvo kao nekoć. S druge strane, izvanmrežne karte ponekad nam mogu spasiti život. Upravo je zato MAPS.ME moja omiljena aplikacija te vrste. Radi se o programu za navigaciju koji je predstavljen 2011. kao proizvod suradnje Švicarske i Bjelorusije, ali je od 2014. u vlasništvu Rusa. Za nju je zadužena ekipa od 25 članova sa sjedištem u Moskvi. Preuzeta je više od sto milijuna puta, a redovito je upotrebljava oko 12 milijuna korisnika. Aplikacija se temelji na platformi OpenStreetMap, što je poput Wikipedije među kartama.

Drugim riječima, MAPS.ME se temelji na ogromnoj bazi podataka., pa možete pristupiti vrlo detaljnim kartama brojnih gradova. Također, možete preuzeti samo neke regije ili države. Na žalost, reklame ponekad narušavaju ukupni dojam, ali njih nema kada karte upotrebljavate izvanmrežno.

Najveća prednost aplikacije MAPS.ME jest da nakon što preuzmete tih nekoliko stotina megabajta, više ne trebate brinuti o podacima, nego možete slobodno upotrebljavati navigaciju. U izvanmrežnom radu imate više od osnovnih opcija, pa će se na kartama prikazivati i kafići, restorani i trgovine. Također, aplikacija se redovito ažurira.

Ova aplikacija nudi brojne mogućnosti, pa tako možete lako rezervirati smještaj putem stranice Booking.com dodirom na kartu, a tu je i pregled prometa, iako ne tako kvalitetan kao na Google Kartama. Osim planiranja putovanja automobilom, možete koristiti navigaciju kao biciklist, a uključena su i javna prijevozna sredstva.

Sučelje je jednostavno, ali lijepo. Aplikacija je stabilna i ne troši previše energije. Dapače, postoje i opcije rada s uštedom energije, a uređaji s OLED zaslonom mogu odabrati i noćni način rada.

Navigacija je precizna i pouzdana. Ja se nikada nisam izgubio kada sam koristio ovu aplikaciju. Učitavanje puta je brzo, a upute su glasne i jasne.

Ako se želite riješiti reklama, možete odabrati tjedno plaćanje ili godišnju pretplatu. Ali, iskreno, mislim da nema potrebe za tim jer reklame nisu toliko učestale. Osobno smatram da je aplikacija MAPS.ME savršeno rješenje za sve koji žele besplatnu izvanmrežnu navigaciju.

Preuzmite MAPs.ME iz App Storea (iPhone, iPad – besplatna, iAP)