Početna Novosti Možete preuzeti Appleovu odličnu AR aplikaciju

Možete preuzeti Appleovu odličnu AR aplikaciju

18.10.2018

HomeCourt je najkorisniji košarkašima. Međutim, radi se o savršenom primjeru uporabe proširene stvarnosti i ARKit-a u stvarnom životu.

Je li za svakoga? Ne. Hoću li je upotrebljavati? Nema šanse. Hoće li biti mega popularna? Zasigurno neće. Pa ipak, HomeCourt je jedna od najvažnijih novih Appleovih aplikacija, ponajviše zato što dokazuje da je proširena stvarnost mnogo više od besmislene zabave.

Ako ste pratili lansiranje najnovijih iPhonea, na par ste sekundi mogli vidjeti ovu aplikaciju u akciji. Radi se o profesionalnoj analitičkoj aplikaciji za igrače košarke. Dovoljno je postaviti uređaj pored igrališta, okrenutog prema košu, te on sam počne obavljati posao oslanjajući se na proširenu stvarnost. Drži na oku sve igrače i loptu, te uz pomoć strojnog učenja analizira što se događa. Evo demonstracije s Keynotea:

Zna kako su igrači zabili koš, bilježi sve neuspješne pokušaje te njihove precizne parametre, stvara profile igrača, prati njihove kretnje i reakcije, pa čak i način preotimanja lopte. Ukratko, vrlo je kompleksna.

Jedan od njezinih suosnivača, David Lee, rekao je da je počeo raditi na ovom projektu jer mu je bilo neugodno što loše igra košarku. Tada je radio za Apple. Udružio se s nekoliko ljudi iz Facebooka i Googlea te su stvorili ovu aplikaciju. Ako vas zanimaju detalji njezinog razvoja, bacite oko na Leejevu prezentaciju na TEDX Talksu.

HomeCourt je već neko vrijeme dostupan u App Storeu, ali značajka „Shot Science“ koja donosi pravo AR iskustvo tek je sada dodana.

Preuzmite HomeCourt iz App Storea (besplatna, sadrži IAP)

 

Izvor: iMagazin.hr