Početna Novosti Nagađanja oko iPad mini 6

Nagađanja oko iPad mini 6

21.07.2021

Očekuje se da će Apple uskoro predstaviti novi iPad mini, ove godine s dizajnom sličnim najnovijem iPadu Air. 9to5Mac je sada iz izvora upoznatih s tim saznao da će novi iPad mini, kodnog imena J310, pokretati najnoviji Appleov procesor A15, imati USB-C povezivanje i sadržavati magnetski pametni priključak.

Prema izvorima, Apple planira koristiti A15 čip unutar novog iPad minija, baš kao što se očekuje od novih iPhone. Čip A15 koristit će isti postupak izrade od 5 nanometara kao i A14, a naši izvori ukazuju da Apple također radi na snažnijoj varijanti A15X koja bi se mogla koristiti u drugim iPadima.

Novi iPad mini također će imati USB-C povezivost na dnu, kažu izvori, slično iPadu i najnovijem iPadu Air. Ovo će otvoriti iPad mini za širok spektar perifernih uređaja i dodataka izvan Lightning konektora koji trenutni iPad mini koristi.

Redizajnirani iPad mini također će sadržavati magnetski pametni konektor sličan iPadu Air i iPad Pro, kažu naši izvori. To bi moglo značiti da Apple planira objaviti dodatnu opremu za novi iPad mini koja podržava Smart Connector.

Još jedna sitnica: Apple također planira novu verziju osnovnog iPada, kodnog imena J181, s A13 čipom u sebi. Trenutni 10,2-inčni iPad pokreće A12 Bionic čip, pa bi ovo predstavljalo značajan skok u performansama Appleovog najpovoljnijeg tableta. Prethodne glasine također su nagovijestile da će iPad početne razine usvojiti dizajn sličan iPadu Air 3 koji je izvorno predstavljen 2019. godine.

Izvor: 9to5Mac