Početna Novosti Nova nagađanja o iPhone 13

Nova nagađanja o iPhone 13

19.07.2021

U novom izdanju svog biltena ‘Power On’, Bloombergov Mark Gurman govori o onome što očekuje da će Apple otkriti s iPhoneom 13 za nekoliko mjeseci.

Iako je Bloomberg prošlog tjedna izvijestio da je Apple za ovu jesen tražio dobavljače da izgrade do 90 milijuna novih iPhonea, što je porast od 20% u odnosu na planiranih 75 milijuna uređaja. Ovaj put Gurman ponavlja neke značajki koje očekujemo od iPhone 13 linije.

"Očekujte brži A15 čip, manji zarez ekrana, novi zaslon za duže trajanje baterije i potencijal "Always On" načina nalik Apple Watchu te brzinu osvježavanja od 120 Hz i nadogradnje na video snimanje."

Iako se stalno govori o zaslonu od 120 Hz, novost je ovoga puta "Always On" način rada nalik Apple Watchu, koji bi mogao imati koristi od iPhoneova OLED zaslona. Korisnici očekuju ovu značajku od lansiranja iPhonea X, ali iz godine u godinu iOS preko iOS-a, Apple nikada nije predstavio tu značajku.

Ako se ispostavi da je istina ono što je rekao Gurman, korisnici bi mogli lako dobiti neke informacije na iPhoneu bez potrebe da ih aktiviraju, dali to bilo vrijeme, prognoza ili čak obavijesti aplikacija.

Prošle je godine izvještaj o opskrbnom lancu podigao mogućnost da ovogodišnji vodeći iPhoni imaju "Always On" zaslon. Ako se to dogodi, ne samo da će korisnici iPhonea napokon imati ProMotion tehnologiju o kojoj su oduvijek sanjali, jer će dobiti i "Always On" zaslon.

Osim toga, uvijek je dobro čuti od Gurmana da će iPhone 13 imati brži čip, manji zarez i bolji vijek trajanja, jer linija iPhone 12 ima manju bateriju od svog prethodnika.

Izvor: 9to5Mac