Početna Novosti Novi i snažniji Mac mini možda već ove jeseni

Novi i snažniji Mac mini možda već ove jeseni

24.08.2021

Od Applea se može očekivati ​​da će u sljedećih nekoliko mjeseci predstaviti ažurirani Mac mini s novim dizajnom i bržim Appleovim silikonskim procesorom "M1X", izvještava Bloombergov Mark Gurman.

U zadnjem izdanju svog biltena Power On, Gurman piše da se može očekivati ​​da će novi high-end "Mac mini", za koji je ranije objavljeno da ima novi dizajn s dodatnim priključcima, zamijeniti trenutni Intel "Mac mini" u "sljedećih nekoliko mjeseci. " To vjerojatno znači da bi se novi "Mac mini" mogao pojaviti zajedno s redizajniranim 14 i 16-inčnim MacBook Pro-om ove jeseni.

Kako Gurman piše:

"Prošle jeseni, kao dio svog trojca početnih Macova za prijelaz na Apple Silicon čipove, tvrtka je ažurirala stariji Mac mini dizajn s procesorom M1. Mac mini se koristi za osnovne zadatke poput gledanja videozapisa, ali mnogi ga ljudi koriste kao stroj za razvoj softvera, kao poslužitelj ili za potrebe uređivanja videozapisa. Apple to zna, pa je zadržao Intelov model. Pa, očekujte da će taj model nestati u sljedećih nekoliko mjeseci s pojavom snažnijeg M1X Mac mini. Imat će ažurirani dizajn i više priključaka od trenutnog modela."

 Analitičar Jon Prosser u svibnju je podijelio model kako bi mogao izgledati nadolazeći Mac mini, a prema tim renderima, navodno temeljen na slikama iz internih Appleovih izvora, novi ‌Mac mini‌ će imati vrh od "pleksiglasa" i magnetski priključak za napajanje, te dodatne priključke.

Ove jeseni Apple se priprema za lansiranje nekoliko novih proizvoda, uključujući iPhone 13, Apple Watch Series 7, novi iPad mini, ažurirani osnovni iPad, nove AirPodse i potpuno redizajnirane 14 i 16-inčne MacBook Pro. S Gurmanovim novim izvještajem danas, Apple bi mogao predstaviti svoj novi MacBook Pro zajedno s novim ‌Mac mini‌ za događaj potpuno posvećen Appleovom silicijskom čipu. 

Izvor: MacRumors