Početna Novosti Novi iOS je vani! Stigao je iOS 9.3.2

Novi iOS je vani! Stigao je iOS 9.3.2

17.05.2016

Apple je danas predstavio novu inačicu iOS 9 operativnog sustava, iOS 9.3.2. U pitanju je druga nadogradnja iOS 9 sustava od pokretanja iOS 9.3 u ožujku ove godine. Ova inačica testirana je još od 6. travnja ove godine, a Apple je isprobao čak četiri iOS 9.3.2 beta inačice.

Današnja iOS 9.3.2 nadogradnja dostupna je za sve iOS 9 korisnike i može se preuzeti preko iTunes servisa.

Riječ je o manjoj nadogradnji, koja se usredotočuje uglavnom na popravljanje performansi i rješavanje problema, više nego na očitim promjenama i novitetima. Jedna od najvećih grešaka koja je ispravljena je problem koji je izazivao lošiju kvalitetu zvuka Bluetooth dodataka u kombinaciji s iPhone SE uređajem.

 

iOS 9.3.2 ispravlja greške i poboljšava sigurnost vašeg iPhonea ili iPada. Ovo ažuriranje:

- Ispravlja problem koji je mogao narušiti kvalitetu zvuka prilikom spajanja određenog Bluetooth pribora na iPhone SE

- Ispravlja problem koji je uzrokovao neuspješno traženje definicija u rječniku

- Ispravlja problem koji je sprječavao tipkanje e-mail adresa prilikom uporabe japanske Kana tipkovnice u aplikacijama Mail i Poruke

- Ispravlja problem za korisnike VoiceOvera koji koriste glas Alex, uslijed kojeg se uređaj prebacivao na drugi glas prilikom čitanja         interpunkcije ili razmaka

- Ispravlja problem uslijed kojeg MDM serveri nisu mogli instalirati prilagođene B2B aplikacije

 

Uz navedene popravke, nadogradnja je predstavila podršku za korištenje Night Shift moda i Low Power Modea u isto vrijeme. U isprobavanju prve dvije beta verzije iOS 9.3 sustava, ove dvije značajke mogle su raditi u isto vrijeme, ali kasnije beta verzije maknule su ovu mogućnost. S iOS 9.3.2 sustavom, uređaji koji mogu koristiti Night Shift mogu ga koristiti i kada je Low Power Mode uključen.

iOS 9.3.2 je sveukupno osma nadogradnja iOS 9 sustava, a slijedi iOS 9.0.1, iOS 9.0.2, iOS 9.1, iOS 9.2, iOS 9.2.1, iOS 9.3 i iOS 9.3.1.