Početna Novosti Novi iPhone ostaje sa lightning ulazom ali imati će brzo punjenje

Novi iPhone ostaje sa lightning ulazom ali imati će brzo punjenje

06.03.2017

Brzo punjenje je jedna od funkcija na kojoj korisnici iPhonea zavide korisnicima Androida. Ali, Kuo tvrdi kako nećemo morati još dugo čekati na ovu funkciju, jer će idući iPhone biti kompatibilan s ovom tehnologijom. USB-C ulaz za sada još neće zamijeniti Lightning.

Wall Street Journal je ove srijede objavio kako će novi iPhone imati USB-C ulaz. Iako je WSJ inače poprilično pouzdan izvor, smatrali smo kako su možda u krivu ovaj put. Nismo dugo čekali da Ming-Chi Kuo, majstor Appleovih glasina, da svoje mišljenje o ovoj temi.

 

" Novi 2H17 (telefoni u drugoj polovici 2017. godine) modeli možda će podržavati brzo punjenje. Vjerujemo kako će sva tri nova iPhonea koja će tada izaći imati podršku za brzo punjenje zbog Type-C Power tehnologije (ali uz Lightning ulaz). Glavni izazov je osigurati sigurnost proizvoda i stabilan prijenos podataka tijekom brzog punjenja. Kako bi to postigao, Apple će možda primijeniti TI-ev (Texas Instruments) sustav upravljanja potrošnjom energije i Cypressov Power Delivery čip na nove iPhone modele. OLED verzija mogla bi imati veću brzinu punjenja zbog dizajna baterije u obliku slova L."

 

Analitičar tvrtke KGI Securities je odmah smirio raspravu i izjavio: nema USB-C ulaza na idućem iPhoneu. Dodao je odmah kako će Apple poboljšati Lightning s Type-C Power Delivery tehnologijom. To znači kako će se iPhone moći puniti brže.

Razlog zbog kojeg to postaje vrlo važno je činjenica da razvoj baterije ne utječe na trajanje baterije u iPhoneu: već godinama baterija u prosjeku traje samo jedan dan, zato što telefoni postaju sve tanji i troše sve više energije. To znači kako gubimo s jedne strane dok dobivamo s druge. Brzo punjenje prekinulo bi ovaj zli krug. Iako vam ne bi produžilo trajanje baterije, mogli biste napuniti bateriju za nekoliko sati korištenja u samo nekoliko minuta.

Kada već spominjemo baterije, Kuo smatra kako će OLED iPhone imati posebnu bateriju u obliku slova L, koja će biti veća. Mogli bismo raspravljati znači li to dulje trajanje baterije. Moguće je kako će trajanje baterije biti jednako, zbog veće potrošnje zaslona, koji bi navodno trebao biti 5.8”.

 

Izvor: iMagazin