Početna Novosti Noviteti koje može očekivati od Apple iduće godine

Noviteti koje može očekivati od Apple iduće godine

09.11.2021

Apple nam sljedeće godine vrlo vjerojatno planira osvježiti iMac 27" i MacBook Air, te novi iPhone SE "3".

iMac 27"

Od iMac 27" možemo očekivati M1 Pro i M1 Max čip, ProMotion i miniLED display, no za razliku od iMac 24" imat će crne rubove. Također se vračaju portovi na uređaj, USB-C se priključuju HDMI i SD čitač kartica, Ethernet konektor će biti dostupan preko strujnog adaptera kao i na iMac 24". FaceID je u testiranju, no nije potvrđen.

MacBook Air

Obnovljeni MacBook Air bi trebao doći sa redizajnom kučišta koje bi trebalo biti slično MacBooku Pro iz 2020, no trebalo biti doći u više boja, sličnim iMacu 24". Također se očekuje novi MagSafe konektor za punjenje snage od 30W, 2 USB-4 porta i konektor za slušalice. Dizajn bez ventilatora ostaje kao i na prijašnoj generaciji MacBook Air. Tipkovnica će biti bijela sa funkcijskim tipkama u punoj veličini. Za diplay se očekuje miniLED sa zarezom kao na novim MacBook Pro modelima u koji se smjestila 1080p kamera.

iPhone SE (3rd gen)

Za novi "budget" iPhone ima dosta kontradiktornih informacije, dok jedni gvore da će biti po dizanju biti sličan iPhone XR, drugi govore da će dizajn ostat isti trenutnom modelu ali s podrškom za 5G mrežu. Za model sličan iPhone XR spominje se TouchID u tipki za otključavanje, no opcija za FaceID se ne isključuje.