Početna Novosti Od rada s metalom do iPad umjetnika

Od rada s metalom do iPad umjetnika

04.12.2018

To je zelenije rješenje te također štedi vaše zglobove. A rezultati su jednako predivni kao i prije. 

Moj djed je radio s metalom i znam da je to zaista težak posao, koji zahtjeva snažno tijelo i um. To vrijedi i za Marka Leichlitera, koji je 25 godina radio kao kipar i stvorio umjetnička djela poput ovih:

Umjetnik je sada u 50-tima i duga desetljeća teškog fizičkog rada su zaista ostavila trag na njegovom tijelu, no njegov um je i dalje oštar i još uvijek želi stvarati. Također, količina otpada koju je proizvodio kada je stvarao svoje skulpture mu je dovoljna. Stoga se promijenio i nastavlja svoj rad kao digitalni umjetnik.

Također, pričao je i o svojim radnim metodama na iPadu:

Počinjem s vrlo jednostavnim oblicima vektora, slažući ih u kompoziciju koju jednostavno ‘osjećam’. Zatim dodajem filtere i efekte u mnogim različitim aplikacijama, cijelo vrijeme uspostavljajući neku vrstu poziva i odgovora koji se povezuje s time što se događa na zaslonu. Obično, nešto se nasumično pojavi i pokrene moju maštu i onda se vodim tom idejom.

Sve njegove grafike možete pogledati na njegovoj web-stranici, a mi vam donosimo samo mali pogled u 4 najpopularnije:

Najbolji dio njegove web-stranice je pravna obavijest u kojoj navodi:

 

 

“Sva umjetnička djela i druge šale na ovoj stranici pripadaju Marku Leichliteru. Sva prava zadržana. Ne kradite moja sra*a, jednostavno napravite svoje. Nije tako teško; treba vam samo nekoliko stoljeća.”

 

Izvor: iMagazin