Početna Novosti Ogromne prognoze vezane uz "iPhone 13"

Ogromne prognoze vezane uz "iPhone 13"

14.07.2021

Gotovo dva mjeseca prije najave, Apple traži od svojih dobavljača da ubrzaju proizvodnju sljedeće generacije iPhonea. Tvrtka očekuje da će isporučiti 90 milijuna jedinica takozvanog "iPhone 13" do kraja ove godine, prema novom izvješću Bloomberga.

Kao što se spominje u izvješću, pozivajući se na izvore upoznate s tim, Apple obično naruči oko 75 milijuna jedinica novog iPhonea za razdoblje lansiranja, koje obično traje od rujna do kraja godine. Međutim, ove godine tvrtka želi povećati svoju proizvodnju za 20%.

Glavni razlog naručivanja više iPhone uređaja je taj što tvrtka vjerojatno vjeruje da će ovogodišnji telefoni imati jaču prodaju kako cijepljenje protiv COVID-19 napreduje širom svijeta. Ovo će ujedno biti drugo ažuriranje iPhonea s podrškom za 5G mreže, što bi moglo potaknuti još više ljudi na nadogradnju.

Bloomberg, koji je ranije otkrio više detalja o iPhoneu sljedeće generacije, sada pojačava da će promjene na ovogodišnjim modelima biti "značajnije" u usporedbi s iPhoneom 12, koji je najavljen novim ravnim dizajnom.

iPhone 13 (ili iPhone 12S) ostat će dostupan u istim veličinama kao i trenutna generacija, u rasponu od 5,4 do 6,7 inča. Kodnih imena D16, D17, D63 i D64, očekuje se da će tvrtka zadržati dva osnovna modela i dva naprednija modela, koji su poznati kao "Pro" postava.

Izvještaj potvrđuje da će barem jedan od ovogodišnjih novih iPhonea imati LTPO zaslon koji može ponuditi promjenjivu brzinu osvježavanja. Glasine sugeriraju da će iPhone 13 Pro prvi put imati zaslon od 120 Hz, baš kao i iPad Pro. Iako će vanjski dizajn ostati gotovo isti, Apple radi na manjoj TrueDepth kameri kako bi smanjio veličinu ureza u ekran.

IPhone sljedeće generacije također će dobiti nadogradnju fotoaparata, uključujući poboljšani optički zum i nove mogućnosti snimanja video zapisa. Novi System-on-Chip (SoC) zadržat će istih šest jezgri kao i A14 Bionic, ali s bržim performansama. Bloomberg kaže da je Apple testirao verzije iPhonea bez zareza i s Touch ID-om ispod zaslona, ​​ali ove se značajke ne očekuju 2021. godine.

Izvor 9to5Mac