Početna Novosti Otkriveni RAM i kapaciteti baterija novih iPhonea

Otkriveni RAM i kapaciteti baterija novih iPhonea

23.09.2018

Apple ne otkriva tehničke detalje na Keynoteima ili na svojoj internetskoj stranici, osobito ako se radi o osjetljivim temama poput RAM-a i kapaciteta baterije. Ali ipak smo sve saznali…

Prema nedavnom izvješću, iPhone XS i iPhone XS Max bit će opremljeni s 4 GB RAM-a, a iPhone XR sa „samo“ 3 GB. Što se tiče trajanja baterije, iPhone XS Max ima bateriju od 3174 mAh, a iPhone XS od 2658 mAh.

U slučaju 5,8-inčnog iPhone XS modela radi se o 2,2% manjem kapacitetu baterije u odnosu na iPhone X, čija baterija ima 2716 mAh. Ali u praksi, ovogodišnji model izdržat će barem pola sata duže samo s jednim punjenjem.

iPhone XS Max vladar je među ovogodišnjim modelima, pogotovo u pogledu veličine baterije. Njezin kapacitet od 3174 mAh znači porast od 17% u odnosu na iPhone X. To je 1,5 sati više rada, što možemo zahvaliti manjoj potrošnji energije novih hardverskih komponenti i fino uštimanom sustavu iOS-a.

Međutim, najzanimljiviji brojevi tiču se iPhonea XR, čija je baterija nešto manja od one u iPhoneu XS Max, kapaciteta tek 2942 mAh, ali za koju se tvrdi da će trajati najduže. Razlog tomu prvenstveno je manji zaslon te manja rezolucija.

Bez obzira na sve, pohvalno je što proizvođač posvećuje pažnju ovim stvarima te se trudi da baterija bude što snažnija. Ipak, revolucija na tom području kojoj smo se svi nadali ipak se nije ostvarila.

 

Izvor: iMagazin.hr